Keto Hamburger Zsemle

Amikor először elkezdtem a keto diétát, az egyik legfontosabb feladat az volt, hogy találjak egy keto-barát hamburger zsemle helyettesítőt. A barátaim azt javasolták, hogy használjak salátaleveleket, de ez nem volt elég. Végül adaptáltam a pizza tészta receptemet, és így sikerült egy majdnem tökéletes hamburger zsemlét létrehoznom! Csak 4 fő összetevőre van szükség, és percek alatt elkészíthető. Nincs szükség búzára, élesztőre vagy gabonára, de ezt íz alapján senki nem mondaná meg. A zsemle puha, levegős és könnyű morzsával rendelkezik, mint bármelyik jó hamburger zsemle. Az íze pedig tökéletesen illik bármilyen hamburgerhez vagy szendvicshez.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Összetevők:

  • 150 g reszelt mozzarella sajt
  • 60 g krémsajt (szobahőmérsékletű, teljes zsírtartalmú)
  • 2 tojás
  • 150 g blansírozott mandulaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál szezámmag (opcionális)

Elkészítés:

1. Sajtok megolvasztása:

Tegyél egy mikrózható tálba a reszelt mozzarellát és a krémsajtot. Mikrózd 20 másodperces intervallumokban, amíg a sajt nagyrészt meg nem olvad. Keverd össze, amíg homogén nem lesz, majd hagyd kicsit hűlni.

2. Száraz hozzávalók előkészítése:

Keverd össze a mandulalisztet és a sütőport egy külön tálban. Öntsd át egy konyhai robotgépbe.

3. Tészta elkészítése:

Add hozzá a sajtos keveréket és két tojást a száraz hozzávalókhoz a konyhai robotgépben. Pörgesd magas sebességen, amíg a tészta össze nem áll.

4. Tészta formázása:

Vedd ki a tésztát a robotgépből, és gyúrd simára. Formázz belőle 4-6 nagy gombócot, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

5. Tojásos máz készítése:

Egy kis tálban keverd össze a maradék tojást egy kis tejjel. Használj egy ecsetet, hogy megkend a zsemlék tetejét a tojásos keverékkel. Szórd meg szezámmaggal.

6. Sütés:

Süsd a zsemléket 13-15 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni 5 percig, mielőtt félbevágod és használod őket.

7. Tippek a legjobb keto hamburger zsemlék elkészítéséhez:

  • Győződj meg róla, hogy a sajtos keverék meleg, de nem forró. Ha túl forró, a tojások megsülhetnek a tésztában.
  • Ha nem fér el az összes zsemle egy sütőtálcán, süsd őket külön-külön. Több tálca egyidejű sütése a zsemlék összeesését okozhatja.
  • Ezeket a zsemléket melegen kell tálalni, különben kemények és tömörek lesznek.
  • Kis méretű zsemlék készítéséhez formázz kisebb gombócokat, és csökkentsd a sütési időt 2 perccel.

8. Tárolás:

  • A maradék zsemléket tárold a hűtőben, lefedve. Egy hétig jól elállnak.
  • Fagyasztáshoz vágd félbe a zsemléket, tedd őket egy zárható zacskóba, és tárold a fagyasztóban akár 6 hónapig.
  • Újramelegítéshez mikrózd 30 másodpercig, vagy vágd félbe és melegítsd egy tapadásmentes serpenyőben, amíg meleg nem lesz.

#Gluténmentes #Magas fehérje tartalom #Alacsony szénhidrát tartalom