Keto Hamburger Zsemle
Amikor először elkezdtem a keto diétát, az egyik legfontosabb feladat az volt, hogy találjak egy keto-barát hamburger zsemle helyettesítőt. A barátaim azt javasolták, hogy használjak salátaleveleket, de ez nem volt elég. Végül adaptáltam a pizza tészta receptemet, és így sikerült egy majdnem tökéletes hamburger zsemlét létrehoznom! Csak 4 fő összetevőre van szükség, és percek alatt elkészíthető. Nincs szükség búzára, élesztőre vagy gabonára, de ezt íz alapján senki nem mondaná meg. A zsemle puha, levegős és könnyű morzsával rendelkezik, mint bármelyik jó hamburger zsemle. Az íze pedig tökéletesen illik bármilyen hamburgerhez vagy szendvicshez.
(A képek illusztráció jellegűek)
Összetevők:
- 150 g reszelt mozzarella sajt
- 60 g krémsajt (szobahőmérsékletű, teljes zsírtartalmú)
- 2 tojás
- 150 g blansírozott mandulaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál szezámmag (opcionális)
Elkészítés:
1. Sajtok megolvasztása:
Tegyél egy mikrózható tálba a reszelt mozzarellát és a krémsajtot. Mikrózd 20 másodperces intervallumokban, amíg a sajt nagyrészt meg nem olvad. Keverd össze, amíg homogén nem lesz, majd hagyd kicsit hűlni.
2. Száraz hozzávalók előkészítése:
Keverd össze a mandulalisztet és a sütőport egy külön tálban. Öntsd át egy konyhai robotgépbe.
3. Tészta elkészítése:
Add hozzá a sajtos keveréket és két tojást a száraz hozzávalókhoz a konyhai robotgépben. Pörgesd magas sebességen, amíg a tészta össze nem áll.
4. Tészta formázása:
Vedd ki a tésztát a robotgépből, és gyúrd simára. Formázz belőle 4-6 nagy gombócot, és helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
5. Tojásos máz készítése:
Egy kis tálban keverd össze a maradék tojást egy kis tejjel. Használj egy ecsetet, hogy megkend a zsemlék tetejét a tojásos keverékkel. Szórd meg szezámmaggal.
6. Sütés:
Süsd a zsemléket 13-15 percig, vagy amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Vedd ki a sütőből, és hagyd hűlni 5 percig, mielőtt félbevágod és használod őket.
7. Tippek a legjobb keto hamburger zsemlék elkészítéséhez:
- Győződj meg róla, hogy a sajtos keverék meleg, de nem forró. Ha túl forró, a tojások megsülhetnek a tésztában.
- Ha nem fér el az összes zsemle egy sütőtálcán, süsd őket külön-külön. Több tálca egyidejű sütése a zsemlék összeesését okozhatja.
- Ezeket a zsemléket melegen kell tálalni, különben kemények és tömörek lesznek.
- Kis méretű zsemlék készítéséhez formázz kisebb gombócokat, és csökkentsd a sütési időt 2 perccel.
8. Tárolás:
- A maradék zsemléket tárold a hűtőben, lefedve. Egy hétig jól elállnak.
- Fagyasztáshoz vágd félbe a zsemléket, tedd őket egy zárható zacskóba, és tárold a fagyasztóban akár 6 hónapig.
- Újramelegítéshez mikrózd 30 másodpercig, vagy vágd félbe és melegítsd egy tapadásmentes serpenyőben, amíg meleg nem lesz.
#Gluténmentes #Magas fehérje tartalom #Alacsony szénhidrát tartalom