Almás Fahéjas Zabpehely Fehérjével
Ez az almás fahéjas zabpehely egészséges és kielégítő reggeli lehetőség. Testre szabhatja kedvenc feltéteivel a textúra és az íz fokozása érdekében. Élvezze ezt a tápláló és finom kezdést a napjához!
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 1 csésze zabpehely
- 1 és 3/4 csésze víz vagy tej (tehéntej vagy növényi alapú)
- 1 alma, reszelve
- 1 evőkanál méz vagy juharszirup (opcionális, az édes ízért)
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- Csipet só
- Választható feltétek
- Opcionális: 1 adag fehérje por vagy kollagén
Elkészítés:
1. Forraljuk fel a vizet vagy tejet:
Egy lábasban közepes lángon forraljuk fel a vizet vagy tejet.
2. Adjuk hozzá a zabpelyhet és a reszelt almát:
Keverjük hozzá a zabpelyhet, a reszelt almát, a mézet vagy juharszirupot (ha használunk), őrölt fahéjat és egy csipet sót.
Csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük a zabkása keveréket kb. 5 percig, vagy amíg a zab megfő, és az alma megpuhul.
Időnként keverjük meg a zabkását, hogy ne ragadjon le, és egyenletesen főjön.
Amikor a zabkása elérte a kívánt állagot, vegyük le a tűzről.
Tálaljuk a reszelt alma zabkását tálakban.
3. Adhatunk hozzá fehérjét(Opcionális):
Ha szeretnénk, adjunk hozzá 1 adag fehérje port vagy kollagénport így stabilabb marad a vércukorszintünk fogyasztásakor. Keverjük el, amíg jól össze nem áll.
Szórjuk meg a zabkását kedvenc feltéteinkkel, például bogyós gyümölcsökkel vagy egy kis joghurttal.
#Tojásmentes #Fehérjedús #Vegetáriánus