Fehérjedús Klasszikus Creme Brulee

Növelje a desszert élményét egy fehérjedús Creme Brulee-vel, amely nemcsak ízlelőbimbóit örvendezteti meg, hanem táplálkozási céljaihoz is igazodik. A creme brulee klasszikus krémes luxusának megengedéséhez nem kell kompromisszumot kötnie a fehérjebevitellel vagy a kalóriaszámmal. Receptünk egyesíti a hagyományos creme brulee bársonyos finomságát a fehérjedúsítás további előnyével, és egy bűntudatmentes csemegét hoz létre, amely éppolyan dekadens, mint tápláló. Merüljünk el a receptben!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • A krémhez:
    • 2 csésze édesítetlen mandulatej (vagy bármilyen más tej)
    • 1/2 csésze vaníliás fehérje por
    • 4 nagy tojássárgája
    • 1/4 csésze édesítőszer (pl. glicin, eritrit vagy sztevia)
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • Egy csipet só
  • A brulee tetejéhez:
    • 2-3 evőkanál granulált édesítőszer (karamellizáláshoz)

Elkészítés:

  1. Készítsd elő a Crème Brûlée-t:
    • Melegítsd elő a sütőt 325°F (163°C) fokra, és helyezz ramekin-eket egy sütőedénybe.
    • Egy lábasban óvatosan melegítsd fel a mandulatejet, amíg langyos lesz, de ne forrjon.
    • Egy tálban keverd össze a tojássárgáját, a vaníliás fehérjeport, az édesítőszert, a vanília kivonatot és egy csipet sót, amíg sima masszát nem kapsz.
    • Fokozatosan add hozzá a langyos mandulatejet az tojáskeverékhez, folyamatosan keverve.
  2. Süsd meg a Crème Brûlée-t:
    • Öntsd a keveréket a ramekin-ekbe a sütőedényben.
    • Tegyél forró vizet a sütőedénybe, amivel körbeveszed a ramekin-eket.
    • Süsd a előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy amíg a crème brûlée meg nem dermed, de még mindig enyhén rezeg a közepén.
  3. Hűtsd le és dermedtesd:
    • Hagyd hűlni a crème brûlée-t szobahőmérsékleten, majd legalább 2 órára vagy egész éjszakára tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.
  4. Brulee Teteje:
    • Étkezés előtt szórd rá a ramekin-ek tetejére egy vékony réteg granulált édesítőszert.
    • Karamellizáld a cukrot egy konyhai égővel, amíg aranybarna kéreg nem képződik rajta.
  5. Tálald és élvezd:
    • Tálald azonnal a Fehérje-Dús Crème Brûlée-t, élvezve a ropogós karamellizált tetejet és az alatta lévő fehérje-dús, krémes élvezetet.

#Fehérjedús #Alacsony kalória tartalom