Fehérjedús Klasszikus Creme Brulee
Növelje a desszert élményét egy fehérjedús Creme Brulee-vel, amely nemcsak ízlelőbimbóit örvendezteti meg, hanem táplálkozási céljaihoz is igazodik. A creme brulee klasszikus krémes luxusának megengedéséhez nem kell kompromisszumot kötnie a fehérjebevitellel vagy a kalóriaszámmal. Receptünk egyesíti a hagyományos creme brulee bársonyos finomságát a fehérjedúsítás további előnyével, és egy bűntudatmentes csemegét hoz létre, amely éppolyan dekadens, mint tápláló. Merüljünk el a receptben!
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- A krémhez:
- 2 csésze édesítetlen mandulatej (vagy bármilyen más tej)
- 1/2 csésze vaníliás fehérje por
- 4 nagy tojássárgája
- 1/4 csésze édesítőszer (pl. glicin, eritrit vagy sztevia)
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Egy csipet só
- A brulee tetejéhez:
- 2-3 evőkanál granulált édesítőszer (karamellizáláshoz)
Elkészítés:
- Készítsd elő a Crème Brûlée-t:
- Melegítsd elő a sütőt 325°F (163°C) fokra, és helyezz ramekin-eket egy sütőedénybe.
- Egy lábasban óvatosan melegítsd fel a mandulatejet, amíg langyos lesz, de ne forrjon.
- Egy tálban keverd össze a tojássárgáját, a vaníliás fehérjeport, az édesítőszert, a vanília kivonatot és egy csipet sót, amíg sima masszát nem kapsz.
- Fokozatosan add hozzá a langyos mandulatejet az tojáskeverékhez, folyamatosan keverve.
- Süsd meg a Crème Brûlée-t:
- Öntsd a keveréket a ramekin-ekbe a sütőedényben.
- Tegyél forró vizet a sütőedénybe, amivel körbeveszed a ramekin-eket.
- Süsd a előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy amíg a crème brûlée meg nem dermed, de még mindig enyhén rezeg a közepén.
- Hűtsd le és dermedtesd:
- Hagyd hűlni a crème brûlée-t szobahőmérsékleten, majd legalább 2 órára vagy egész éjszakára tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.
- Brulee Teteje:
- Étkezés előtt szórd rá a ramekin-ek tetejére egy vékony réteg granulált édesítőszert.
- Karamellizáld a cukrot egy konyhai égővel, amíg aranybarna kéreg nem képződik rajta.
- Tálald és élvezd:
- Tálald azonnal a Fehérje-Dús Crème Brûlée-t, élvezve a ropogós karamellizált tetejet és az alatta lévő fehérje-dús, krémes élvezetet.
#Fehérjedús #Alacsony kalória tartalom