Avokádó, Lazac és Spenót JarFood

Egy tégelyben rakjunk egymásra különféle zöldségeket, húsokat vagy halakat, és máris fogyasztható az ebéd. Könnyen magával viheti a munkába.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 1 szelet lazac
  • Ghee/kókuszolaj
  • Só, bors, ízlés szerinti fűszerek
  • 1/2 csésze főtt quinoa
  • 2 szál spárga
  • 1 lila répa
  • 2 marék spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Citromlé
  • Extra szűz olívaolaj
  • Friss petrezselyem

Elkészítés:

1. Lazac:

Főzd meg a lazac szeletet, amíg elkészül. Ha a lazacnak van bőre, kezdd el főzni a bőrös oldalával lefelé kb. 3-4 percig, majd fordítsd meg, és főzd a másik oldalát további 3-4 percig, amíg rózsaszínűvé válik. Sózd és borsozd meg a lazacot, majd kockázd fel.

2. Spenót:

A megmaradt zsiradékban, a lazac elkészítése után, párold meg a spenótot a fokhagymával kb. 1 percig.

3. Spárga:

Forrald fel a spárgát és a lila répát.

4. Quinoa:

Főzd meg a quinoát a sózott víz vagy húsleves kétszeresével kb. 20 percig, és ízesítsd apróra vágott fűszernövényekkel.

5. Avokádó:

Kockázd fel az avokádót, és locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon el.

6. Rétegezés:

Rendezd össze az üveg rétegeket ízlésed szerint.

Fogyasztás előtt csepegtess rájuk egy kis olívaolajat és citromlevet.

#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes #Peszketáriánus