Avokádó, Lazac és Spenót JarFood
Egy tégelyben rakjunk egymásra különféle zöldségeket, húsokat vagy halakat, és máris fogyasztható az ebéd. Könnyen magával viheti a munkába.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 1 szelet lazac
- Ghee/kókuszolaj
- Só, bors, ízlés szerinti fűszerek
- 1/2 csésze főtt quinoa
- 2 szál spárga
- 1 lila répa
- 2 marék spenót
- 1 gerezd fokhagyma
- Citromlé
- Extra szűz olívaolaj
- Friss petrezselyem
Elkészítés:
1. Lazac:
Főzd meg a lazac szeletet, amíg elkészül. Ha a lazacnak van bőre, kezdd el főzni a bőrös oldalával lefelé kb. 3-4 percig, majd fordítsd meg, és főzd a másik oldalát további 3-4 percig, amíg rózsaszínűvé válik. Sózd és borsozd meg a lazacot, majd kockázd fel.
2. Spenót:
A megmaradt zsiradékban, a lazac elkészítése után, párold meg a spenótot a fokhagymával kb. 1 percig.
3. Spárga:
Forrald fel a spárgát és a lila répát.
4. Quinoa:
Főzd meg a quinoát a sózott víz vagy húsleves kétszeresével kb. 20 percig, és ízesítsd apróra vágott fűszernövényekkel.
5. Avokádó:
Kockázd fel az avokádót, és locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon el.
6. Rétegezés:
Rendezd össze az üveg rétegeket ízlésed szerint.
Fogyasztás előtt csepegtess rájuk egy kis olívaolajat és citromlevet.
#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes #Peszketáriánus