Magas Fehérjetartalmú, Ízes Biryani Rizs
Indulj kulináris utazásra aromás Biryani rizsünkkel. Ez a klasszikus étel illatos basmati rizst, pácolt csirkét és egy sor fűszert egyesít, hogy az ízek szimfóniáját hozza létre. A karamellizált hagyma kellemes ropogást ad, így minden falatot ízérzéssé tesz.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- A rizshez:
- 2 csésze basmati rizs
- 4 csésze víz
- 1 fahéjrúd
- 4 zöld kardamomkapszula
- 4 szegfűszeg
- 1 babérlevél
- Só ízlés szerint
- A csirke páchoz:
- 450g csirkehús, kockákra vágva
- 1 csésze natúr joghurt
- 2 evőkanál gyömbér-fokhagyma paszta
- 1 teáskanál kurkuma por
- 1 teáskanál vörös chili por
- 1 teáskanál garam masala
- Só ízlés szerint
- A biryanihoz:
- 2 evőkanál ghee vagy kókuszolaj
- 2 fej hagyma, vékonyan szeletelve
- 2 paradicsom, apróra vágva
- 2 zöld chili, hosszában felszeltezve
- 1/2 csésze apróra vágott friss korianderlevél
- 1/2 csésze apróra vágott friss mentalevél
- 1 teáskanál biryani masala por (opcionális)
Elkészítés:
- A rizs elkészítése:
- Mossuk át a basmati rizst hideg víz alatt, amíg áttetsző nem lesz.
- Áztassuk a rizst vízben 30 percig, majd szűrjük le.
- Forraljunk fel 4 csészényi vizet, adjuk hozzá a rizst, a fűszereket és a sót.
- Főzzük a rizst, amíg 70-80%-ig meg nem fő, majd szűrjük le.
- A csirke pácolása:
- Keverjük össze a csirkét a joghurttal, a gyömbér-fokhagyma pasztával, a fűszerekkel és a sóval.
- Pácoljuk legalább 30 percig.
- A biryani összeállítása:
- Melegítsük fel a ghee-t/olajat egy serpenyőben. Karamellizáljuk meg a felvert hagyma felét, majd tegyük félre.
- A maradék hagymához adjuk a pácolt csirkét, és főzzük meg.
- Keverjük hozzá a paradicsomot, a zöld chilit, a koriander- és mentaleveleket. Főzzük 2-3 percig.
- Rétegezzük a félig megfőtt rizst a csirke keverékre.
- Szórjuk egyenletesen el a biryani masala port (opcionális).
- Fedjük le, és főzzük alacsony lángon 20-25 percig, amíg a rizs teljesen meg nem fő.
- Díszítés és tálalás:
- Díszítsük a biryani rizst a félretett karamellizált hagymával.
- Tálaljuk forrón, joghurt raitával vagy egy frissítő salátával kísérve.
#Gluténmentes #Tojásmentes #Fehérjedús