Buggyantott Tojás Spenóttal és Kecskesajttal
A spenót A-, K- és C-vitaminban gazdag, amelyek immunerősítő hatásukról ismertek. Hasonlóan kevésbé ismert "unokatestvéréhez", a mangolához, ásványi anyagokban is gazdag, foszfort, káliumot, kalciumot, vasat, cinket és magnéziumot tartalmaz. Magas klorofilltartalommal rendelkezik, és jó forrása a vérképzéshez szükséges folsavnak. A lenmag ásványi anyagokban is gazdag, foszfort, mangánt, magnéziumot és szelént tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak az agyra és erősítik az immunrendszert. Ezenkívül növényi alapú rostot, fehérjét és Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek támogatják az agyat és a szívet.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 500 g spenót
- 100 g kecskesajt
- 1/2 evőkanál lenmag vagy ghee vagy szőlőmag olaj
- Tengeri só
- Frissen őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál ecet
Elkészítés:
- 1. Felkészülés:
- Szárazserpenyőben pirítsuk meg a lenmagot, amíg enyhe diós illatot áraszt, majd tegyük félre.
- Vágjuk apró kockákra a kecskesajtot.
- Mossuk meg a spenótot, távolítsuk el a szárakat és ereket, majd tépjük kisebb darabokra.
- Vékony szeletekre vágjuk a fokhagymát.
- Reszeljük le a citrom héját.
- 2. Tojások:
- Forraljunk fel körülbelül 3 liter vizet egy széles lábosban a tojások pochézásához. Ügyeljünk arra, hogy a víz ne forrjon, hanem enyhe buborékokkal lassan forrjon. Keverjünk egy kanállal a vízben, hogy örvényt hozzunk létre, majd óvatosan helyezzük a tojásokat bele egy kávéscsészéből.
- Egyesével törjük a tojásokat a lágyan bugyborékoló, enyhén ecetes vízbe. Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk a tojásokat a meleg vízben 3-4 percig a folyós sárgáért.
- Szűrőkanállal emeljük ki a pochélt tojásokat a vízből, majd hagyjuk lecsepegni.
- 3. Spenót:
- Miközben a tojások főnek, készítsük elő a spenótot. Egy kis zsiradékkal forgassuk össze egy serpenyőben, adjuk hozzá a citromhéjat és -levet, a fokhagyma szeleteket, és ízesítsük sóval és borssal. Főzzük 2-3 percig, amíg elkészül.
- 4. Tálalás:
- Amikor kész a tálalásra, sózzuk és borsozzuk meg a pochélt tojásokat.
- Amikor kész a tálalásra, sózzuk és borsozzuk meg a pochélt tojásokat.
#Vegetáriánus #Gluténmentes #Magvaktól mentes #A2 kazein Gazdag #A1 Kazeinmentes