Buggyantott Tojás Spenóttal és Kecskesajttal

A spenót A-, K- és C-vitaminban gazdag, amelyek immunerősítő hatásukról ismertek. Hasonlóan kevésbé ismert "unokatestvéréhez", a mangolához, ásványi anyagokban is gazdag, foszfort, káliumot, kalciumot, vasat, cinket és magnéziumot tartalmaz. Magas klorofilltartalommal rendelkezik, és jó forrása a vérképzéshez szükséges folsavnak. A lenmag ásványi anyagokban is gazdag, foszfort, mangánt, magnéziumot és szelént tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak az agyra és erősítik az immunrendszert. Ezenkívül növényi alapú rostot, fehérjét és Omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek támogatják az agyat és a szívet.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 500 g spenót
  • 100 g kecskesajt
  • 1/2 evőkanál lenmag vagy ghee vagy szőlőmag olaj
  • Tengeri só
  • Frissen őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál ecet

Elkészítés:

  • 1. Felkészülés:
    • Szárazserpenyőben pirítsuk meg a lenmagot, amíg enyhe diós illatot áraszt, majd tegyük félre.
    • Vágjuk apró kockákra a kecskesajtot.
    • Mossuk meg a spenótot, távolítsuk el a szárakat és ereket, majd tépjük kisebb darabokra.
    • Vékony szeletekre vágjuk a fokhagymát.
    • Reszeljük le a citrom héját.
  • 2. Tojások:
    • Forraljunk fel körülbelül 3 liter vizet egy széles lábosban a tojások pochézásához. Ügyeljünk arra, hogy a víz ne forrjon, hanem enyhe buborékokkal lassan forrjon. Keverjünk egy kanállal a vízben, hogy örvényt hozzunk létre, majd óvatosan helyezzük a tojásokat bele egy kávéscsészéből.
    • Egyesével törjük a tojásokat a lágyan bugyborékoló, enyhén ecetes vízbe. Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk a tojásokat a meleg vízben 3-4 percig a folyós sárgáért.
    • Szűrőkanállal emeljük ki a pochélt tojásokat a vízből, majd hagyjuk lecsepegni.
  • 3. Spenót:
    • Miközben a tojások főnek, készítsük elő a spenótot. Egy kis zsiradékkal forgassuk össze egy serpenyőben, adjuk hozzá a citromhéjat és -levet, a fokhagyma szeleteket, és ízesítsük sóval és borssal. Főzzük 2-3 percig, amíg elkészül.
  • 4. Tálalás:
    • Amikor kész a tálalásra, sózzuk és borsozzuk meg a pochélt tojásokat.

#Vegetáriánus #Gluténmentes #Magvaktól mentes #A2 kazein Gazdag  #A1 Kazeinmentes