Krémes Cékla-Savanyú káposzta Leves Füstölt Hússal
A cékla jelentős mennyiségű folsavat tartalmaz, amely jótékony hatással van idegrendszerünkre. Ezenkívül kalciumot, C-vitamint tartalmaznak, és antioxidáns hatásúak. A savanyú káposzta kiválóan védi az emésztőrendszert és a bélflórát, immunerősítőként hat, valamint gazdag C-, E- és K-vitaminban.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- A leveshez:
- 2 cékla
- 1 répa
- 1/4 zeller
- 1 fehér retek
- 1/2 liter alaplé vagy tisztított víz
- 2 kisebb vöröshagyma
- 1 babérlevél
- szőlőmag olaj
- só és bors
- További összetevők:
- 400 g savanyú káposzta
- 200 g főtt füstölt hús
- 4 szelet bacon
Elkészítés:
- Cékla:
- Ízesítsen egy céklát kevés tengeri sóval és borssal, csomagolja be, héjával együtt, fóliába, és süssön előmelegített sütőben 200°C-on (392°F) 45 percig.
- Pirítsa és főzze:
- Pirítsa meg a hagymát, adjon hozzá savanyú káposztát, apróra vágott zöldségeket, és a kockára vágott sült céklát. Öntsön hozzá alaplevet vagy tisztított vizet, és főzze addig, amíg puha lesz, kb. 20 percig.
- Turmixolás:
- Turmixolja össze a levest a zöldségekkel és egy friss céklával krémes állagúra.
- Füstölt hús:
- Pirítsa meg egy kis finomra vágott hagymát kevés zsiradékban, majd pirítsa meg közepes lángon. Adjuk hozzá a füstölt húst, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig. Öntsük a krémes céklalevesbe.
- Tegye vissza a levest a tűzhelyre, és forralja fel.
- Bacon:
- Süssük meg a bacont sütőpapíron előmelegített légkeveréses sütőben 200°C-on (392°F) 8-10 percig, amíg ropogós lesz. Ezután helyezze a leves tetejére.
#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes