Krémes Cékla-Savanyú káposzta Leves Füstölt Hússal

A cékla jelentős mennyiségű folsavat tartalmaz, amely jótékony hatással van idegrendszerünkre. Ezenkívül kalciumot, C-vitamint tartalmaznak, és antioxidáns hatásúak. A savanyú káposzta kiválóan védi az emésztőrendszert és a bélflórát, immunerősítőként hat, valamint gazdag C-, E- és K-vitaminban.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • A leveshez:
    • 2 cékla
    • 1 répa
    • 1/4 zeller
    • 1 fehér retek
    • 1/2 liter alaplé vagy tisztított víz
    • 2 kisebb vöröshagyma
    • 1 babérlevél
    • szőlőmag olaj
    • só és bors
  • További összetevők:
    • 400 g savanyú káposzta
    • 200 g főtt füstölt hús
    • 4 szelet bacon

Elkészítés:

  • Cékla:
    • Ízesítsen egy céklát kevés tengeri sóval és borssal, csomagolja be, héjával együtt, fóliába, és süssön előmelegített sütőben 200°C-on (392°F) 45 percig.
  • Pirítsa és főzze:
    • Pirítsa meg a hagymát, adjon hozzá savanyú káposztát, apróra vágott zöldségeket, és a kockára vágott sült céklát. Öntsön hozzá alaplevet vagy tisztított vizet, és főzze addig, amíg puha lesz, kb. 20 percig.
  • Turmixolás:
    • Turmixolja össze a levest a zöldségekkel és egy friss céklával krémes állagúra.
  • Füstölt hús:
    • Pirítsa meg egy kis finomra vágott hagymát kevés zsiradékban, majd pirítsa meg közepes lángon. Adjuk hozzá a füstölt húst, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig. Öntsük a krémes céklalevesbe.
    • Tegye vissza a levest a tűzhelyre, és forralja fel.
  • Bacon:
    • Süssük meg a bacont sütőpapíron előmelegített légkeveréses sütőben 200°C-on (392°F) 8-10 percig, amíg ropogós lesz. Ezután helyezze a leves tetejére.

#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes