Cékla és Szárított Szilva "Boldogsággolyó"

A dió magas esszenciális aminosavakban és zsírokban gazdag, emellett E-vitaminban is gazdag, így jótékony hatással van bőrünkre. Ezenkívül a dió antioxidánsként működik, és jelentős mennyiségű magnéziumot, foszfort, cinket és rezet tartalmaz. Ezek az egészséges energiagolyók igazán alkalmasak arra, hogy nyomon kövessék az évszakok változását a konyhában. Friss, vitamindús, tápanyagdús, és nem utolsó sorban megfizethető gyümölcsökkel és zöldségekkel, minden szezonban helyben kaphatóak mindig el tudjuk készíteni. A szezonalitás érdekében ősszel cserélje ki a céklát friss áfonyára.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 1/2 cékla, reszelve
  • 100g datolya
  • 50g aszalt szilva
  • 150g dió vagy vegyes magkeverék
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál szegfűszeg
  • 1 evőkanál juharszirup vagy cukormentes szilvalekvár
  • 2 csipet tengeri só
  • 1 evőkanál acai por (opcionális)

Elkészítés:

1. Keverés:

Egy ételaprítóban keverd össze az összetevőket, amíg tészta-szerű állagúvá válnak. Opcionálisan enyhén pirítsd meg a diót és magvakat használat előtt, hogy fokozd az ízüket.

2. Alakítás:

Formázz golyókat a keverékből az ízlésed szerint. További kreativitásért göngyölítsd a golyókat kakaóporba, tört mandulába, apróra vágott tökmagba vagy szezámmagba. Csak a képzeleted szabhat határt!

#Vegetáriánus #Vegán #Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes