Cékla és Szárított Szilva "Boldogsággolyó"
A dió magas esszenciális aminosavakban és zsírokban gazdag, emellett E-vitaminban is gazdag, így jótékony hatással van bőrünkre. Ezenkívül a dió antioxidánsként működik, és jelentős mennyiségű magnéziumot, foszfort, cinket és rezet tartalmaz. Ezek az egészséges energiagolyók igazán alkalmasak arra, hogy nyomon kövessék az évszakok változását a konyhában. Friss, vitamindús, tápanyagdús, és nem utolsó sorban megfizethető gyümölcsökkel és zöldségekkel, minden szezonban helyben kaphatóak mindig el tudjuk készíteni. A szezonalitás érdekében ősszel cserélje ki a céklát friss áfonyára.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 1/2 cékla, reszelve
- 100g datolya
- 50g aszalt szilva
- 150g dió vagy vegyes magkeverék
- 1 teáskanál fahéj
- 1/2 teáskanál szegfűszeg
- 1 evőkanál juharszirup vagy cukormentes szilvalekvár
- 2 csipet tengeri só
- 1 evőkanál acai por (opcionális)
Elkészítés:
1. Keverés:
Egy ételaprítóban keverd össze az összetevőket, amíg tészta-szerű állagúvá válnak. Opcionálisan enyhén pirítsd meg a diót és magvakat használat előtt, hogy fokozd az ízüket.
2. Alakítás:
Formázz golyókat a keverékből az ízlésed szerint. További kreativitásért göngyölítsd a golyókat kakaóporba, tört mandulába, apróra vágott tökmagba vagy szezámmagba. Csak a képzeleted szabhat határt!
#Vegetáriánus #Vegán #Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes