Klasszikus Chili Con Carne Marhahússal

Ízlelje meg egy kellemes tál Classic Chili Con Carne melegét és gazdagságát. Ez az időtlen recept tökéletesen fűszerezett marhahúsból, babkeverékből és ízes fűszerkeverékből áll. Tetézze kedvenc köreteivel, hogy egy extra réteg gyönyörködjön.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál kókuszolaj/avokádóolaj/olívaolaj
  • 1 nagy fej hagyma, felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 450g darált marhahús (sovány vagy hagyományos)
  • 1 doboz (400g) kockázott paradicsom
  • 1 doboz (425g) vörös bab, leszűrve és átmosva
  • 1 doboz (425g) fekete bab, leszűrve és átmosva
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 csésze marhahús alaplé (vagy csirkemell alaplé enyhébb ízért)
  • 1 evőkanál chilipor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál oregánó
  • 1/2 teáskanál só (ízlés szerint állítható)
  • 1/4 teáskanál fekete bors

Opcionális Feltétek:

  • Reszelt sajt
  • Tejföl
  • Apróra vágott friss koriander
  • Kockára vágott avokádó
  • Apróra vágott újhagyma

Elkészítés:

1. Aromások Párolása:

Melegítsük fel az olajat egy nagy lábosban közepes lángon. Pároljuk üvegesre a felkockázott hagymát és az apróra vágott fokhagymát, amíg a hagyma áttetszővé válik, a fokhagyma pedig illatos lesz.

2. Marhahús Megpirítása:

Adjuk hozzá a darált marhahúst a lábasba. Süssük addig, amíg meg nem pirul, közben villával széttörjük. Szükség esetén szűrjük le a felesleges zsírt.

3. Fűszeres Ízesítés:

Keverjük el a paradicsompürét, chiliporot, őrölt köményt, pirospaprikát, oregánót, sót és feketeborsot. Pirítsuk meg a fűszereket 1-2 percig.

4. Hozzávalók Összekeverése:

Adjuk hozzá a kockázott paradicsomot (lével együtt), leszűrt és átmosott vörös babot és fekete babot. Öntsük hozzá a marhahús alaplevet, alaposan keverjük össze. Hozzuk forrásba.

5. Főzzük Megfelelőre:

Csökkentsük a hőfokot alacsonyra, fedjük le a lábast, és főzzük 30-40 percig, néha megkeverve.

6. Ízesítsünk:

Kóstoljuk meg és igazítsuk az ízesítést szükség szerint. Adjunk hozzá több sót, chiliport vagy fűszert az ízlésünk szerint.

7. Tálaljuk és Díszítsük:

Öntsük a Chili Con Carne-t tálkákba és tálaljuk kedvenc díszítőinkkel. Opcionálisan reszelt sajtot, tejfölt, friss koriandert, kockára vágott avokádót vagy apróra vágott újhagymát használhatunk.

#Gluténmentes #Tojásmentes #Fehérjedús