Cukkinis Tészta Bolognai Marhahússal
Kényeztesse magát egy egészséges és szénhidrát-tudatos csavarral a cukkini tésztával, gazdag és ízletes bolognai marhahússal párosítva. Ez az élénk étel zsenge cukkinis tésztát tartalmaz, amelyet spiralizátorral készítettek a kielégítő tésztaszerű élmény érdekében. A kiadós bolognai szósz darált marhahúsból, aromás zöldségekből és olasz fűszerek keverékéből készül, és minden falatot erőteljes ízekkel párol. A cukkinis tészta zsenge-ropogós állagúra párolt, kellemes kontrasztot biztosítva a zamatos húsmártással. Az opcionális parmezán sajttal és friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel díszítve ez az étel az egészséges összetevők és a megnyugtató íz kulináris ünnepe. Élvezze a bűntudatmentes, szénhidrátszegény lakomát, amely nem veszélyezteti az ízt vagy az elégedettséget.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 1 font (450g) darált marhahús
- 1/2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 répa, finomra vágva
- 1 szár zeller, finomra vágva
- 1 doboz (14 uncia/400g) kockázott paradicsom
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1/2 csésze marha- vagy zöldség alaplé
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- Só és bors ízlés szerint
- Reszelt parmezán sajt (opcionális, díszítéshez)
- Friss bazsalikom vagy petrezselyem, apróra vágva (díszítéshez)
Elkészítés:
1. Készítsd elő a Cukkini Tésztát:
Egy spirálozó vagy julienne hámozó segítségével készíts cukkini tésztát a cukkiniből. Tedd félre.
2. Süsd meg a Darált Marhahúst:
Egy nagy serpenyőben süsd meg a darált marhahúst közepes lángon, amíg meg nem barnul. Töröld szét egy kanállal a főzés közben.
3. Adj Hozzá Zöldségeket:
Add hozzá a felaprózott vöröshagymát, apróra vágott fokhagymát, répát és zellert a serpenyőhöz. Pirítsd néhány percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
4. Készítsd el a Bolognai Szószt:
Keverd össze a kockázott paradicsomot, paradicsompürét, marha- vagy zöldség alaplevet, szárított oregánót, szárított bazsalikomot, sót és borsot. Keverd jól össze az összes hozzávalót. Csökkentsd a hőfokot alacsonyra, és párold a szószt kb. 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek és a szósz besűrűsödjön. Keverd néha meg.
5. Pirítsd a Cukkini Tésztát:
Amíg a szósz párolódik, melegíts fel egy másik serpenyőt közepes lángon. Add hozzá a cukkini tésztát, és pirítsd kb. 2-3 percig, amíg ropogósra nem párolódik. Vigyázz, hogy ne főzd túl.
6. Összeállítás és Díszítés:
Oszd szét a pirított cukkini tésztát tálakba vagy tányérokra. Kanalazz a cukkini tésztára bolognai szószt, hogy minden tányér bőséges mennyiségű szószt kapjon. Díszíts reszelt parmezánnal (opcionális) és friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel a tetején.
Tálald forrón a Cukkini Tésztát Bolognai Marhahússal, kínálva egy ízletes és alacsony szénhidráttartalmú változatot a klasszikus tésztaételből.
#Gluténmentes #Paleo #Alacsony szénhidrát tartalom #Keto #Fehérjedús