Currys Csicseriborsó Barna Rizzsel (Fehérjedús)
Ez az ízletes és tápláló étel a lencse vagy a csicseriborsó fehérjében gazdag ízét aromás fűszerekkel ötvözi, így finom curryt hoz létre egészséges barna rizs mellé, tápanyagban dús, párolt brokkoli kíséretében. Kiegyensúlyozott és kielégítő étkezés!
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 1 csésze lencse vagy csicseriborsó (főtt)
- 1 fej hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 evőkanál curry por
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 1 konzerv (14 uncia) kockára vágott paradicsom
- 1 csésze zöldség alaplé
- Só és bors ízlés szerint
- 2 csésze főtt barnarizs
- 2 csésze párolt brokkoli virágok
Elkészítés:
1. Aromások Párolása:
Melegíts olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adj hozzá apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, párold, amíg a hagyma áttetszővé válik.
2. Fűszerek Hozzáadása:
Keverd hozzá a curry port, köményt és kurkumát. Főzd további egy percig, ügyelve arra, hogy a fűszerek egyenletesen befedjék a hagymát és a fokhagymát.
3. Lencse vagy Csicseriborsó Hozzáadása:
Add hozzá a főtt lencsét vagy csicseriborsót a serpenyőhöz, valamint a kockára vágott paradicsomot (levegővel együtt) és a zöldség alaplevet. Jól keverd össze.
4. A Curry Párolása:
Forrald fel a keveréket. Csökkentsd a hőt alacsonyra, fedd le a serpenyőt, és hagyd párolódni 15-20 percig. Időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le, és az ízek jól összeérjenek.
5. Ízesíts és Tálalj:
Ízlés szerint sózd és borsozd meg a curryt. Tálald a lencse vagy csicseriborsó curryt főtt barnarizzsel, valamint párolt brokkolival.
#Gluténmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Paleo #Fehérjedús #Vegetáriánus #Vegán