Ropogós Diós-Almás Káposzta Saláta
A káposzta magas élelmi rosttartalmú és C-vitaminban gazdag, ami tovább segíti a szervezet természetes méregtelenítési folyamatát.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- Káposzta:
- 250 g káposzta/vöröskáposzta
- 2 cm vastag szelet gyömbér
- 2 marék dió
- 1 evőkanál szezámmag
- Almák:
- 2 alma
- Fűszerek és öntet:
- Szójaszósz
- juharszirup
- Só és bors
- Chili
Elkészítés:
- Káposzta:
- Reszeljük le a káposztát, vagy vékony szeletekre vágjuk késsel, majd tegyük egy tálba.
- Szórjunk sót a káposztára, és hagyjuk fél órán át állni, hogy kiengedje a levét.
- Gyömbér hozzáadása:
- Reszeljük a gyömbért a káposzta tetejére, vagy préseljük át fokhagymatörővel.
- Dió hozzáadása:
- Szórjuk meg pirított és finomra vágott dióval, valamint pirított szezámmaggal a káposzta tetejét, majd alaposan keverjük össze.
- Adjunk hozzá szójaszószt és juharszirupot a keverékhez.
- Almák:
- Szeleteljük fel az almát, és ecsettel kenjük meg őket egy kis szőlőmag olajjal.
- Grillázzuk meg az alma szeleteket egy serpenyőben 1-2 percig.
- Helyezzük a grillezett alma szeleteket a káposzta keverék tetejére.
- Tálalás:
- Ízesítsük borsóval, és ízlés szerint adjunk hozzá egy kis chilit.
- Ízesítsük borsóval, és ízlés szerint adjunk hozzá egy kis chilit.
#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes #Vegetáriánus #Vegán