Ropogós Diós-Almás Káposzta Saláta

A káposzta magas élelmi rosttartalmú és C-vitaminban gazdag, ami tovább segíti a szervezet természetes méregtelenítési folyamatát.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • Káposzta:
    • 250 g káposzta/vöröskáposzta
    • 2 cm vastag szelet gyömbér
    • 2 marék dió
    • 1 evőkanál szezámmag
  • Almák:
    • 2 alma
  • Fűszerek és öntet:
    • Szójaszósz
    • juharszirup
    • Só és bors
    • Chili

Elkészítés:

  • Káposzta:
    1. Reszeljük le a káposztát, vagy vékony szeletekre vágjuk késsel, majd tegyük egy tálba.
    2. Szórjunk sót a káposztára, és hagyjuk fél órán át állni, hogy kiengedje a levét.
  • Gyömbér hozzáadása:
    1. Reszeljük a gyömbért a káposzta tetejére, vagy préseljük át fokhagymatörővel.
  • Dió hozzáadása:
    1. Szórjuk meg pirított és finomra vágott dióval, valamint pirított szezámmaggal a káposzta tetejét, majd alaposan keverjük össze.
    2. Adjunk hozzá szójaszószt és juharszirupot a keverékhez.
  • Almák:
    1. Szeleteljük fel az almát, és ecsettel kenjük meg őket egy kis szőlőmag olajjal.
    2. Grillázzuk meg az alma szeleteket egy serpenyőben 1-2 percig.
    3. Helyezzük a grillezett alma szeleteket a káposzta keverék tetejére.
  • Tálalás:
    • Ízesítsük borsóval, és ízlés szerint adjunk hozzá egy kis chilit.

#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes #Vegetáriánus #Vegán