Édesburgonyás Bruschetta (Alacsony-Kal.)
Tapasztalja meg az édesburgonya bruschetta alapjaként való használatának egyedi és ízletes csavarját. Az édesburgonya természetes édessége kiegészíti a friss és sós bruschetta feltétet, így ízletes és kielégítő ételt alkot. Élvezze ezt a találékony és egészségesebb alternatívát!
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- Közepes édesburgonya
- Cseresznye paradicsom, kockázva
- Friss bazsalikom levelek, aprítva
- Mozzarella sajt, kockázva (opcionális)
- Balzsamecet glazúr
- Olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Készítsd elő az édesburgonyát:
- Mossd meg és dörzsöld át alaposan az édesburgonyát.
- Szeleteld fel az édesburgonyát kör alakúra, kb. 1/2 hüvelyk vastagságúra.
- Süsd meg az édesburgonyát:
- Melegítsd elő a sütőt 200°C (400°F) fokra.
- Helyezd az édesburgonya szeleteket egy sütőlapra.
- Locsold meg az édesburgonyát olívaolajjal, majd sózd és borsozd meg.
- Süsd körülbelül 20-25 percig, vagy amíg az édesburgonya megpuhul.
- Készítsd el a bruschetta tölteléket:
- Egy tálban keverd össze a kockázott cseresznye paradicsomot, az aprított friss bazsalikomot és az opcionális kockázott mozzarellát.
- Locsold meg olívaolajjal, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Keverd össze alaposan.
- Rakd össze az édesburgonya bruschettát:
- Amikor az édesburgonya meg van sült és kissé kihűlt, rendezd őket egy tálaló tányérra.
- Kanalazd a bruschetta tölteléket bőségesen minden egyes édesburgonya szeletre.
- Csepegtess balsamic glazúrt:
- Zárd le a készítést azzal, hogy csepegtetsz balsamic glazúrt az édesburgonya bruschetta tetejére az édes-savanyú íz érdekében.
- Tálald és élvezd:
- Az édesburgonya bruschettát azonnal tálald egy kellemes előételként vagy snackként.
Megjegyzés:
- Nyugodtan alakítsd át a tölteléket további összetevőkkel, mint például lilahagyma, fokhagyma vagy kedvenc fűszereid.
- Az mozzarella mennyiségét változtasd meg az ízlésednek megfelelően, ha szereted a sajtos elemet.
- Kísérletezz különböző balsamic glazúrokkal, hogy megtaláld a kedvenc ízprofilodat.
#Gluténmentes #Tojásmentes #Paleo #Alacsony szénhidrát tartalom #Vegetáriánus