Epres Spenót Saláta Kecskesajttal

Alkalmas könnyű főételnek, de akár hús-hal köretnek is. Az eper C-vitaminban gazdag, flavonoidokban gazdag, antioxidánsként hat szervezetünk számára, emellett növényi rostokat is tartalmaz.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 2 marék spenót
  • 1 tál vegyes zöld saláta
  • 10 eper
  • 50 g kecskesajt
  • 1 evőkanál lenmag
  • Extra szűz olívaolaj
  • Balzsamecet
  • Só és bors

Elkészítés:

1. Saláta:

Egy tálban keverd össze a vegyes zöld salátát és a szárától megtisztított spenótot.

2. Sajt és eper:

Negyedeld az epret. Kockázd fel a kecskesajtot.

3. Lenmag:

Pirítsd meg a lenmagot, amíg ki nem árasztja a mogyorós illatát.

4. Tálalás:

Szépen rendezd el a salátát, tedd rá az epret és a sajtot, majd szórd meg lenmaggal.Tálaláskor locsold meg extra szűz olívaolajjal és balzsamecettel.

#Gluténmentes #Magvaktól mentes #Vegetáriánus