Epres Spenót Saláta Kecskesajttal
Alkalmas könnyű főételnek, de akár hús-hal köretnek is. Az eper C-vitaminban gazdag, flavonoidokban gazdag, antioxidánsként hat szervezetünk számára, emellett növényi rostokat is tartalmaz.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- 2 marék spenót
- 1 tál vegyes zöld saláta
- 10 eper
- 50 g kecskesajt
- 1 evőkanál lenmag
- Extra szűz olívaolaj
- Balzsamecet
- Só és bors
Elkészítés:
1. Saláta:
Egy tálban keverd össze a vegyes zöld salátát és a szárától megtisztított spenótot.
2. Sajt és eper:
Negyedeld az epret. Kockázd fel a kecskesajtot.
3. Lenmag:
Pirítsd meg a lenmagot, amíg ki nem árasztja a mogyorós illatát.
4. Tálalás:
Szépen rendezd el a salátát, tedd rá az epret és a sajtot, majd szórd meg lenmaggal.Tálaláskor locsold meg extra szűz olívaolajjal és balzsamecettel.
#Gluténmentes #Magvaktól mentes #Vegetáriánus