Fehérjedús Banánfagylalt Desszert
Kényeztesse magát egy bűntudatmentes csemegében ezzel a fehérjedús banánfagylalttal, amely egy finoman egészséges alternatíva, amely kielégíti édességvágyát, miközben segít a fitnesz céljainak megfelelő úton haladni.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 2 érett banán, szeletelve és fagyasztva
- 1 csésze görög joghurt vagy növényi alapú joghurt
- 2 adag proteinpor
- 1-2 evőkanál glicin vagy cukor/méz
- 1 teáskanál vanília kivonat
- ízlés szerint fahéj
- 1/4 csésze tej vagy növényi alapú tej
Elkészítés:
1. Banán Szeletek Fagyasztása:
Vágd fel az érett banánokat és helyezd őket egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsire. Fagyaszd le a banánszeleteket legalább 2 órán át, vagy amíg teljesen meg nem dermednek.
2. Fagylaltkeverék Elkészítése:
Egy turmixgép vagy aprítógép táljában add hozzá a fagyasztott banánszeleteket, görög joghurtot, proteinport, mézet vagy juharszirupot, és vanília kivonatot. Turmixold addig, amíg egy sima és krémes állagú keveréket kapsz. Ha túl sűrűnek érzed, fokozatosan adj hozzá tejet, amíg el nem éred a kívánt textúrát. Kóstold meg a keveréket, és ízlés szerint igazítsd az édességét, ha szükséges, több mézet vagy juharszirupot adva hozzá.
3. Áthelyezés és Fagyasztás (Opcionális):
Miután elérted a kívánt állagot és ízt, áthelyezheted a keveréket egy fedéllel ellátott tárolóedénybe. Keményebb fagylaltért tedd a tárolóedényt további 1-2 órára a fagyasztóba. Győződj meg róla, hogy lefedve van, hogy ne alakuljanak ki jégkristályok.
4. Szolgáld fel és Élvezd:
Miután felszolgálás előtt pár percig hagytad a fagylaltot szobahőmérsékleten, hogy enyhén megpuhuljon, kanalazd a protein fagylaltot tálakba vagy cukrot és kedvenc feltéteidet, mint friss bogyók, aprított diók vagy étcsokoládé forgácsok.
#Gluténmentes #Tojásmentes #Fehérjedús #Vegetáriánus