Fehérjével Dúsított Makaróni Tészta
Élvezze a házi fehérjével dúsított makaróni tésztát kedvenc ételei között, hogy még több fehérjét és egészséges ízt kapjon!
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- 2 csésze gluténmentes lisztkeverék (vagy választott liszt)
- 1 csésze ízesítetlen fehérje por
- 1 nagy tojás
- 2-3 evőkanál víz (szükség szerint)
- Egy csipet só (opcionális)
Elkészítés:
1. Tésztakészítés:
- Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a fehérjeport. Keverd össze.
- Készíts egy mélyedést a lisztkeverék közepén, és törj bele egy tojást.
- Egy villával vagy kézzel fokozatosan keverd össze a tojást a lisztkeverékkel, amíg morzsás tészta nem lesz belőle.
- Szükség szerint adj hozzá vizet, egy evőkanálnyi mennyiséget, hogy a tészta összeálljon. A tészta legyen kemény és kissé ragadós, de ne legyen ragacsos.
2. Gyúrd meg a tésztát:
- Átrakva a tésztát egy tiszta, enyhén lisztezett felületre.
- Gyúrd meg a tésztát kb. 5-7 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
- Ha a tészta túl száraznak érződik, adj hozzá egy kis vizet. Ha túl ragadós, szórd meg egy kis liszttel.
3. Pihentesd a tésztát:
- Képzeld a tésztát gombóccá és szorosan csomagold műanyag fóliába.
- Hagyd a tésztát szobahőmérsékleten kb. 30 percig pihenni.
4. Nyújtsd és vágd fel a tésztát:
- Pihentetés után csomagold ki a tésztát és oszd fel kisebb részekre könnyebb kezelhetőség érdekében.
- Egy nyújtófával nyújtsd ki minden tésztaadagot vékony lapokká.
- Egy éles késsel vagy tésztavágóval vágd fel a kinyújtott tésztát vékony csíkokra, hogy a makaróni tésztát elkészítsd. Vághatod a kívánt hosszúságra és szélességre.
5. Szárítsd vagy főzd meg a tésztát:
- A tésztaszárításhoz: Rendezd el a vágott tésztát egyetlen rétegben egy sütőlapra, és hagyd őket levegőn száradni kb. 30 percig - 1 óráig, vagy amíg kissé kemény nem lesz a tapintásukra. Száradás után légmentesen zárható tárolóedényben tárolhatók későbbi felhasználásra.
- A tésztafőzéshez: Forralj fel egy lábosban sós vizet. Add hozzá a friss tésztát és főzd 2-3 percig, vagy amíg fel nem jönnek a felszínre és az állaguk al dente nem lesz. Szűrd le és öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.
#Fehérjedús