Fehérjével Dúsított Makaróni Tészta

Élvezze a házi fehérjével dúsított makaróni tésztát kedvenc ételei között, hogy még több fehérjét és egészséges ízt kapjon!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:

Hozzávalók:

  • 2 csésze gluténmentes lisztkeverék (vagy választott liszt)
  • 1 csésze ízesítetlen fehérje por
  • 1 nagy tojás
  • 2-3 evőkanál víz (szükség szerint)
  • Egy csipet só (opcionális)

Elkészítés:

1. Tésztakészítés:

  • Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a fehérjeport. Keverd össze.
  • Készíts egy mélyedést a lisztkeverék közepén, és törj bele egy tojást.
  • Egy villával vagy kézzel fokozatosan keverd össze a tojást a lisztkeverékkel, amíg morzsás tészta nem lesz belőle.
  • Szükség szerint adj hozzá vizet, egy evőkanálnyi mennyiséget, hogy a tészta összeálljon. A tészta legyen kemény és kissé ragadós, de ne legyen ragacsos.

2. Gyúrd meg a tésztát:

  • Átrakva a tésztát egy tiszta, enyhén lisztezett felületre.
  • Gyúrd meg a tésztát kb. 5-7 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz.
  • Ha a tészta túl száraznak érződik, adj hozzá egy kis vizet. Ha túl ragadós, szórd meg egy kis liszttel.

3. Pihentesd a tésztát:

  • Képzeld a tésztát gombóccá és szorosan csomagold műanyag fóliába.
  • Hagyd a tésztát szobahőmérsékleten kb. 30 percig pihenni.

4. Nyújtsd és vágd fel a tésztát:

  • Pihentetés után csomagold ki a tésztát és oszd fel kisebb részekre könnyebb kezelhetőség érdekében.
  • Egy nyújtófával nyújtsd ki minden tésztaadagot vékony lapokká.
  • Egy éles késsel vagy tésztavágóval vágd fel a kinyújtott tésztát vékony csíkokra, hogy a makaróni tésztát elkészítsd. Vághatod a kívánt hosszúságra és szélességre.

5. Szárítsd vagy főzd meg a tésztát:

  • A tésztaszárításhoz: Rendezd el a vágott tésztát egyetlen rétegben egy sütőlapra, és hagyd őket levegőn száradni kb. 30 percig - 1 óráig, vagy amíg kissé kemény nem lesz a tapintásukra. Száradás után légmentesen zárható tárolóedényben tárolhatók későbbi felhasználásra.
  • A tésztafőzéshez: Forralj fel egy lábosban sós vizet. Add hozzá a friss tésztát és főzd 2-3 percig, vagy amíg fel nem jönnek a felszínre és az állaguk al dente nem lesz. Szűrd le és öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

#Fehérjedús