Flank Steak Burgonyapürével és Spárgával
Az ebben a receptben használt marhahús kivételesen magas esszenciális aminosav-szinttel büszkélkedhet, ami jót tesz az agynak és a szívnek. Ezenkívül a marhahús jelentős vastartalma értékes kiegészítője az emberi étrendnek.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- Steakhoz:
- 2 szelet 300g-os marhahátszín vagy rib eye steak
- Ghee vagy kókuszolaj
- 1 szál rozmaring
- 1 fej fokhagyma
- Só, fekete bors, cayenne bors
- Püréhez:
- 1 db édesburgonya vagy 2 db közönséges burgonya
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál friss kakukkfű
- Kísérőhöz:
- 2 brokkoli rózsa
- 10 zöld spárga szár
- Chili por
Elkészítés:
1. Előkészítés:
- Győződjön meg róla, hogy a steak szobahőmérsékletű, mielőtt grillezné, legalább egy órával a főzés előtt vegye ki a hűtőszekrényből.
2. Püré:
- Az édesburgonya püréhez hámozza és kockázza fel a burgonyát. Főzze enyhén sós vízben apróra vágott fokhagymával, amíg puha nem lesz (kb. 15 perc). Szűrje le a burgonyát, a főzővizet tartva. Turmixolja össze friss kakukkfűvel, fokozatosan hozzáadva a tartalék folyadékot, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ízesítse sóval, borssal és opcionálisan chili paprikával.
3. Spárga:
- Forralja sós vízben a spárgát 2 percig.
4. Steak:
- Melegítse fel a grillserpenyőt közepesen magas hőfokra, tegyen rá egy kevés zsiradékot, majd helyezze rá a fűszerezett steaket. Adjunk hozzá félbevágott fokhagymafejet és rozmaringot a grillre. Süssük a steaket mindkét oldalán aranybarnára (kb. 2-6 perc mindkét oldalon). Pont azelőtt, hogy a steak teljesen megfőne, adjunk hozzá egy kis kanálnyi vajat vagy gheet, és borsozzuk meg. Ízesítsük tengeri sóval. Hagyjuk a steaket 5-8 percig pihenni a grillen, mielőtt felszolgálnánk, hogy megőrizze a léket.
5. Tálalás:
- Szolgálja fel a steaket és az édesburgonya pürét, mellette grillezett fokhagymával.
#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Magvaktól mentes