Fokhagymás Citromom Tőkehal Kelbimbóval

Élvezze az egészséges étkezést a fokhagymával fűszerezett hal, a sült kelbimbó és a bolyhos quinoa tökéletes kombinációjával. A citromszeletek frissességet adnak, hogy feldobják az ízeket.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 4 tőkehal filé vagy tilápia filé
  • 450 gramm kelbimbó, megtisztítva és félbevágva
  • 1 csésze quinoa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • Só és bors ízlés szerint
  • Citromkarikák tálaláshoz

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (400°F).

2. Süssük a kelbimbót:

Helyezzük a félbevágott kelbimbót egy sütőlapra. Locsoljuk meg 1 evőkanál olívaolajjal, majd szórjuk meg sóval és borssal. Forgassuk össze egyenletesen. Süssük a előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a kelbimbók puha és kissé megpirultak lesznek.

3. Főzzük meg a quinoát:

Mossuk át hideg víz alatt a quinoát, majd szűrjük le. Egy közepes lábasban forraljunk fel 2 csésze vizet. Adjuk hozzá a quinoát, csökkentsük a hőt alacsonyra, fedjük le, és pároljuk körülbelül 15 percig, amíg a víz felszívódik, és a quinoa puha lesz.

4. Fűszerezzük és süssük meg a halat:

Fűszerezzük meg a tőkehal- vagy tilápiafiléket fokhagymaporral, pirospaprikával, sóval és borssal. Melegítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes-halasztott lángon. Adjuk hozzá a fűszerezett hal filéket, és süssük körülbelül 3-4 percig mindkét oldalukat, amíg átlátszóak és könnyen szétválaszthatók villával.

5. Tálalás:

Rendezzük el a megfőtt halat egy tányéron a sült kelbimbó és a quinoa mellett. Csorgassunk friss citromlevet a halra tálalás előtt.

#Gluténmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Paleo #Peszketáriánus