Alacsony Kalóriatartalmú Tortilla

Ezek a mandulalisztből készült tortillák nem csak könnyen elkészíthetők és tökéletesek, hanem kukorica vagy búza helyett mandulalisztet használnak! Mindössze 3 fő összetevő szükséges hozzájuk, és pillanatok alatt elkészíthetők! Nincs szükség tojásra, élesztőre vagy gabonafélékre, mégis tökéletesen rugalmasak és finomak, akár az igazi tortillák! Egy barátom, aki nemrég kezdett alacsony szénhidráttartalmú diétát, nem hitte el, hogy ezek a tortillák keto-barátok – ez a recept valóban megcáfolja azokat, akik azt állítják, hogy nem lehet kenyeret enni keto diétán!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Összetevők:

  • 200 g blansírozott mandulaliszt
  • 30 g útifű maghéj
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 250 ml meleg víz

Elkészítés:

1. Száraz hozzávalók keverése:

Egy keverőtálba öntsd bele a mandulalisztet, az útifű maghéjat és a sót. Keverd jól össze.

2. Nedves hozzávalók hozzáadása:

Add hozzá az olívaolajat és a meleg vizet a száraz hozzávalókhoz. Keverd össze az egészet, amíg teljesen össze nem áll a tészta. A tészta nagyon sűrű lesz.

3. Tészta gyúrása:

A kezed segítségével gyúrd a tésztát néhányszor, amíg simább nem lesz.

4. Tészta formázása:

Tedd a tésztát egy enyhén lisztezett felületre, és oszd fel 4 nagy vagy 8 kis darabra. Nyomd le kissé a tésztadarabokat.

Helyezz egy sütőpapírt a tésztadarab fölé, és egy sodrófa segítségével nyújtsd ki vékonyra és laposra a tésztát. Helyezz rá egy tányért vagy kistányért, és vágd körbe, hogy kör alakú formákat kapj. Ismételd meg, amíg az összes tészta el nem fogy.

5. Tortillák sütése:

Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt vagy sütőt közepes lángon.

Ha a serpenyő forró, helyezz bele egy tortillát, és süsd 2-3 percig, majd fordítsd meg és süsd további 2 percig. Ismételd meg, amíg az összes tortilla megsül.

#Gluténmentes #Tejmentes #Laktózmentes #Tojásmentes #Paleo #Keto