Gluténmentes Hamburger Portobello Buciban

Azok, akik egészségesebb és gluténmentes hamburgert keresnek, ne keressenek tovább. Ez a recept lehetővé teszi, hogy élvezze az egészséges alapanyagokból készült finom hamburgert, és még a chipsek kielégítő ropogtatásáról sem kell lemondania. A béta-karotinban gazdag édesburgonya kiváló antioxidánsként működik, erősíti az immunrendszert, és bőséges C-vitamint és rostot tartalmaz.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • A Burgerhez:
    • 2x 200g sima marhahús burgerpogácsa
    • 1 nagy paradicsom
    • 1/4 uborka
    • 2 salátalevél
    • 4 szelet bacon
    • 4 portobello gomba (nagy barna gombák)
    • Szezámmag
    • Ghee vagy kókuszolaj
    • Só és bors
  • A Sültkrumplihoz:
    • 1 édesburgonya
    • Só és bors
    • Egy kis kókuszolaj
  • Házi Ketchup:
    • 1 doboz paradicsom
    • 1 kisebb édes hagyma
    • 1 csésze almaecet
    • Egy csipet szegfűszeg
    • Egy csipet fahéj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • Egy csipet chili por
    • Só és bors

Elkészítés:

1. Házi Ketchup:

  • Zúzzuk össze a fokhagymát, és keverjük össze a többi ketchup hozzávalóval.
  • Forraljuk alacsony lángon körülbelül egy órán át, amíg besűrűsödik.
  • Turmixoljuk simára egy kézi turmixgéppel.

2. Édesburgonya Sültkrumpli:

  • Hámozzuk meg és szeleteljük fel az édesburgonyát a kívánt formákra.
  • Helyezzük sütőpapírra, keverjük össze egy kis olívaolajjal, és süssük 190°C-on körülbelül 40 percig, amíg ropogós lesz.
  • Opcionálisan szórjuk meg chili vagy borssal a sütés előtt, de sózzuk csak a sütés után.

3. Burger Elkészítése:

  • Mossuk meg és szeleteljük fel a zöldségeket.
  • Süssük meg a bacont egy előmelegített sütőben 200°C-on 8-10 percig, amíg ropogós lesz.
  • Grillre pattintsuk a burgerpogácsákat közepes hőfokon 8 percig mindkét oldalon.
  • A gombákat az első forgatás után tegyük a grillre, és kb. 5 percig grillezzük tovább.

4. Összeállítás:

  • Halmozzuk az összetevőket egymásra, használva a portobello gombákat mind felül, mind alul "zsemléként".
  • Szórjuk meg szezámmaggal, és tálaljuk házi ketchuppal és édesburgonya chips-szel.

5. Tipp:

  • Áztassuk be az édesburgonya sültkrumplit hideg vízbe egy órára a sütés előtt a keményebb eredmény érdekében. A házi ketchupot akár egy hónapig is tárolhatjuk a hűtőszekrényben.

#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes