Gluténmentes Hamburger Portobello Buciban
Azok, akik egészségesebb és gluténmentes hamburgert keresnek, ne keressenek tovább. Ez a recept lehetővé teszi, hogy élvezze az egészséges alapanyagokból készült finom hamburgert, és még a chipsek kielégítő ropogtatásáról sem kell lemondania. A béta-karotinban gazdag édesburgonya kiváló antioxidánsként működik, erősíti az immunrendszert, és bőséges C-vitamint és rostot tartalmaz.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- A Burgerhez:
- 2x 200g sima marhahús burgerpogácsa
- 1 nagy paradicsom
- 1/4 uborka
- 2 salátalevél
- 4 szelet bacon
- 4 portobello gomba (nagy barna gombák)
- Szezámmag
- Ghee vagy kókuszolaj
- Só és bors
- A Sültkrumplihoz:
- 1 édesburgonya
- Só és bors
- Egy kis kókuszolaj
- Házi Ketchup:
- 1 doboz paradicsom
- 1 kisebb édes hagyma
- 1 csésze almaecet
- Egy csipet szegfűszeg
- Egy csipet fahéj
- 1 gerezd fokhagyma
- Egy csipet chili por
- Só és bors
Elkészítés:
1. Házi Ketchup:
- Zúzzuk össze a fokhagymát, és keverjük össze a többi ketchup hozzávalóval.
- Forraljuk alacsony lángon körülbelül egy órán át, amíg besűrűsödik.
- Turmixoljuk simára egy kézi turmixgéppel.
2. Édesburgonya Sültkrumpli:
- Hámozzuk meg és szeleteljük fel az édesburgonyát a kívánt formákra.
- Helyezzük sütőpapírra, keverjük össze egy kis olívaolajjal, és süssük 190°C-on körülbelül 40 percig, amíg ropogós lesz.
- Opcionálisan szórjuk meg chili vagy borssal a sütés előtt, de sózzuk csak a sütés után.
3. Burger Elkészítése:
- Mossuk meg és szeleteljük fel a zöldségeket.
- Süssük meg a bacont egy előmelegített sütőben 200°C-on 8-10 percig, amíg ropogós lesz.
- Grillre pattintsuk a burgerpogácsákat közepes hőfokon 8 percig mindkét oldalon.
- A gombákat az első forgatás után tegyük a grillre, és kb. 5 percig grillezzük tovább.
4. Összeállítás:
- Halmozzuk az összetevőket egymásra, használva a portobello gombákat mind felül, mind alul "zsemléként".
- Szórjuk meg szezámmaggal, és tálaljuk házi ketchuppal és édesburgonya chips-szel.
5. Tipp:
- Áztassuk be az édesburgonya sültkrumplit hideg vízbe egy órára a sütés előtt a keményebb eredmény érdekében. A házi ketchupot akár egy hónapig is tárolhatjuk a hűtőszekrényben.
#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes