Gluténmentes Fehérjepalacsinta (Makrobarát)
Ezek a proteinben csomagolt banánpalacsinták egy gyors és tápláló reggeli lehetőség, amely a fehérjeporból származó fehérje löketet biztosít. A banán hozzáadása nemcsak természetes édességet ad, hanem hozzájárul a palacsinta nedves és puha állagához is. Egyedi ízesítéssel és feltétekkel finom és kielégítő ételt készíthet.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 1 érett banán
- 2 nagy tojás
- 1/4 csésze fehérje por (Sós karamell vagy Csokoládé ízű)
- 1/4 teáskanál sütőpor
- Opcionális: 1/4 teáskanál vanília kivonat, fahéj vagy egyéb ízesítők
- Sütőspray vagy olaj a serpenyő kikenéséhez
Elkészítés:
1. Pürésítsd a banánt:
Egy keverőtálban villával pürésítsd a érett banánt, amíg sima nem lesz.
2. Adj hozzá tojást és fehérjeporot:
Keverd hozzá a két nagy tojást a pürésített banánhoz. Keverd bele a 1/4 csésze kedvenc fehérjeporodat.
3. Szerezz be sütőport:
Szórd a 1/4 teáskanál sütőport a tálba. Ez segíteni fogja a palacsintákat felfújni és levegőssé tenni.
4. Opcionális ízesítők:
Adj hozzá opcionális ízesítőket, mint például 1/4 teáskanál vanília kivonatot, egy csipetnyi fahéjat vagy bármilyen más ízesítőt, amit szeretnél. Keverd össze alaposan.
5. Melegítsd elő a serpenyőt:
Melegítsd elő a nem tapadásmentes serpenyőt vagy palacsintasütőt közepes lángon.
6. Kenj ki a serpenyőt:
Könnyedén kend ki a serpenyőt sütőspray-vel vagy egy kevés olajjal.
7. Süsd meg a palacsintákat:
Kanalazd a palacsintatésztát a előmelegített serpenyőre, használj kb. 1/4 csésze tésztát egy-egy palacsintához. Addig süsd, amíg buborékok nem keletkeznek a palacsinta felszínén, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is aranybarnára.
8. Ismételd:
Folytasd a folyamatot, amíg az összes tészta el nem fogy, igény szerint állítsd a hőmérsékletet.
9. Tálald melegen:
Miután megsültek, rakd egymásra a fehérje gazdag banán palacsintákat egy tányérra, és tálald melegen.
Tálald kedvenc feltéteiddel, mint például friss gyümölcs, egy kevés méz vagy egy kanál görög joghurt.
#Gluténmentes #Fehérje gazdag #Vegetáriánus