Gomba Rántotta Zöld Fűszerkeverékkel

A petrezselyem és a metélőhagyma szuperétel, ezért használjuk minél frissebben. A petrezselyem gazdag C-vitaminban, vértisztító hatású, sok flavonoidot tartalmaz, természetes antioxidánsként működik, valamint folsavat is tartalmaz, amely létfontosságú az emberi szervezet számára, mivel jótékony hatással van az idegrendszerre. . A metélőhagyma ásványi anyagokban, vitaminokban és flavonoidokban gazdag gyógynövény, kiváló immunerősítő.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 200g gomba
  • Egy kis csokor petrezselyem
  • Egy kis csokor metélőhagyma
  • 2 maroknyi vegyes zöld (vajfej, római saláta, jég saláta, rukkola, lórom saláta, jég saláta)
  • Szőlőmag olaj/vaj/oliva olaj/kókuszolaj
  • Egy kis balzsamecet

Elkészítés:

1. Gomba:

Vágd a gombát félbe vagy negyedekre. Párold meg a gombát egy száraz serpenyőben, majd adj hozzá 2-3 evőkanál szőlőmag olajat, és ízesítsd fekete borssal. Fontos, hogy a gombát csak a főzés végén sózd meg, mivel a legtöbbjük vízből áll, ami kioldódna, és inkább párolódást eredményezne, mint barnulást, ha korábban megsóznád. Kb. 5 percig főzd a gombát, amíg szép aranybarnára sül.

2. Tojás:

Öntsd fel a felvert tojást a gombára, és készítsd el ízlésed szerint.

3. Saláta:

Keverd össze a különféle zöldeket egy kis balzsamecettel.

4. Tálalás:

Tálaláskor bőségesen szórd meg az ételt apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemmel.

#Vegetáriánus #Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes