Gomba Rántotta Zöld Fűszerkeverékkel
A petrezselyem és a metélőhagyma szuperétel, ezért használjuk minél frissebben. A petrezselyem gazdag C-vitaminban, vértisztító hatású, sok flavonoidot tartalmaz, természetes antioxidánsként működik, valamint folsavat is tartalmaz, amely létfontosságú az emberi szervezet számára, mivel jótékony hatással van az idegrendszerre. . A metélőhagyma ásványi anyagokban, vitaminokban és flavonoidokban gazdag gyógynövény, kiváló immunerősítő.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 200g gomba
- Egy kis csokor petrezselyem
- Egy kis csokor metélőhagyma
- 2 maroknyi vegyes zöld (vajfej, római saláta, jég saláta, rukkola, lórom saláta, jég saláta)
- Szőlőmag olaj/vaj/oliva olaj/kókuszolaj
- Egy kis balzsamecet
Elkészítés:
1. Gomba:
Vágd a gombát félbe vagy negyedekre. Párold meg a gombát egy száraz serpenyőben, majd adj hozzá 2-3 evőkanál szőlőmag olajat, és ízesítsd fekete borssal. Fontos, hogy a gombát csak a főzés végén sózd meg, mivel a legtöbbjük vízből áll, ami kioldódna, és inkább párolódást eredményezne, mint barnulást, ha korábban megsóznád. Kb. 5 percig főzd a gombát, amíg szép aranybarnára sül.
2. Tojás:
Öntsd fel a felvert tojást a gombára, és készítsd el ízlésed szerint.
3. Saláta:
Keverd össze a különféle zöldeket egy kis balzsamecettel.
4. Tálalás:
Tálaláskor bőségesen szórd meg az ételt apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemmel.
#Vegetáriánus #Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes