Gránátalmával Töltött Édesburgonya (Makróbarát)
Élvezze ezt a töltött édesburgonyát, tele a csirke, a gránátalma és a dió elragadó kombinációjával. A kecskesajt krémes lecsengést ad, így az ízek és textúrák tökéletes keveréke. Testreszabhatod kedvenc feltéteidel.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- Közepes méretű édesburgonyák
- 225g csirkemell
- 1/2 csésze gránátalma magok
- 1/2 csésze dió, durvára aprítva
- 1/2 csésze friss petrezselyem, aprítva
- 2 evőkanál kecskesajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
- Opcionális feltétek: reszelt sajt, apróra vágott újhagyma, tejföl vagy avokádó
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt:
Melegítsd elő a sütőt 200°C fokra.
2. Sütőburgonyák sütése:
Alaposan moss és itasd meg a édesburgonyákat. Több helyen szurkáld meg őket villával vagy késsel. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 45-60 percig, amíg puha nem lesznek.
3. Csirkemell elkészítése:
Ízesítsd sóval és borssal a csirkemellet. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat közepes lángon. Süsd meg a csirkemellet teljesen, majd tépj apró darabokra.
4. Töltelék elkészítése:
Egy tálban keverd össze a tépett csirkemellet, a gránátalma magokat, a durvára aprított diót, a felaprított petrezselymet, és az összetört kecskesajtot.
5. Töltött burgonyák összeállítása:
Vágd félbe hosszában a sült édesburgonyákat, majd villával lazítsd meg a belsejüket. Kanalazd bele mindegyikbe a csirkemell és gránátalma keveréket.
A töltött édesburgonyákat ízlés szerint díszítheted reszelt sajttal, apróra vágott újhagymával, tejföllel vagy avokádóval.
#Gluténmentes #Tojásmentes #Paleo #Fehérjedús