Gránátalmával Töltött Édesburgonya (Makróbarát)

Élvezze ezt a töltött édesburgonyát, tele a csirke, a gránátalma és a dió elragadó kombinációjával. A kecskesajt krémes lecsengést ad, így az ízek és textúrák tökéletes keveréke. Testreszabhatod kedvenc feltéteidel.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • Közepes méretű édesburgonyák
  • 225g csirkemell
  • 1/2 csésze gránátalma magok
  • 1/2 csésze dió, durvára aprítva
  • 1/2 csésze friss petrezselyem, aprítva
  • 2 evőkanál kecskesajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • Opcionális feltétek: reszelt sajt, apróra vágott újhagyma, tejföl vagy avokádó

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt:

Melegítsd elő a sütőt 200°C  fokra.

2. Sütőburgonyák sütése:

Alaposan moss és itasd meg a édesburgonyákat. Több helyen szurkáld meg őket villával vagy késsel. Helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 45-60 percig, amíg puha nem lesznek.

3. Csirkemell elkészítése:

Ízesítsd sóval és borssal a csirkemellet. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat közepes lángon. Süsd meg a csirkemellet teljesen, majd tépj apró darabokra.

4. Töltelék elkészítése:

Egy tálban keverd össze a tépett csirkemellet, a gránátalma magokat, a durvára aprított diót, a felaprított petrezselymet, és az összetört kecskesajtot.

5. Töltött burgonyák összeállítása:

Vágd félbe hosszában a sült édesburgonyákat, majd villával lazítsd meg a belsejüket. Kanalazd bele mindegyikbe a csirkemell és gránátalma keveréket.

A töltött édesburgonyákat ízlés szerint díszítheted reszelt sajttal, apróra vágott újhagymával, tejföllel vagy avokádóval.

#Gluténmentes #Tojásmentes #Paleo #Fehérjedús