Grillezett Csirke Saláta Könnyű Vinaigrette Öntettel
Élvezze az elragadó és egészséges grillezett csirke salátát, amely egyesíti a vegyes zöldek, a lédús koktélparadicsom és a ropogós uborka élénk ízeit. A tökéletesre fűszerezett zamatos grillcsirke kielégítő fehérjelöketet ad ehhez a frissítő salátához. A csípős és zamatos vinaigrette öntettel meglocsolva ez a saláta nem csak az ízlelőbimbók lakomája, hanem tápláló és egészséges étkezés is.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- 4 db csont nélküli, bőr nélküli csirkemell (kb. 115 gramm mindegyik)
- 6 csésze vegyes zöldsaláta
- 1 csésze koktélparadicsom, félbevágva
- 1 uborka, szeletekre vágva
- 1 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
Az öntethez:
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál vörösbor ecet
- 1 teáskanál dijoni mustár
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
- Csirkemell grillezése:
- Melegítsük elő a grillt közepes-haladó hőfokra.
- Sózzuk és borsozzuk meg a csirkemelleket.
- Grilleljük a csirkemelleket mindkét oldalukon kb. 6-8 percig, vagy amíg átsülnek. Vegyük le a grillezőről, és pihentessük néhány percig.
- Vinaigrette öntet készítése:
- Amíg a csirke pihen, készítsük el a vinaigrette öntetet, úgy hogy összekeverjük az olívaolajat, vörösbor ecetet, dijoni mustárt, sót és borsot egy kis tálban.
- Saláta összeállítása:
- Szeleteljük fel a grillezett csirkemellet csíkokra.
- Egy nagy tálban keverjük össze a vegyes zöldsalátát, koktélparadicsomot és uborkaszeleteket.
- Locsoljuk meg a salátát a vinaigrette öntettel, majd keverjük össze alaposan.
- Tálalás:
- Osszuk el a salátát tányérokra vagy tálkákba.
- Tetejére helyezzük a szeletelt grillezett csirkét.
- Azonnal tálaljuk és élvezzük!
#Gluténmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Paleo #Fehérjedús