Grillezett Csirke Saláta (Fehérjedús)

Fedezd fel a Grillezett Csirke Saláta ízletes világát! Ez a fehérjedús saláta tökéletes választás mindazok számára, akik egészséges, tápláló és ízletes ételre vágynak. A lédús, grillezett csirkemell darabok, a friss zöldségek és a könnyű öntet harmonikus kombinációja garantáltan kielégíti az étvágyadat, miközben hozzájárul a napi fehérjebeviteledhez. Ideális ebédre vagy vacsorára, ez a saláta egyszerűen elkészíthető és ízletes módja a kiegyensúlyozott étkezésnek.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 2 db csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
  • 1 db angol uborka, kockázva
  • 2 nagy paradicsom, kockázva
  • 1/2 fej lilahagyma, vékonyan szeletelve
  • 1/2 csésze kalamata olívabogyó, kimagozva
  • 1/2 csésze morzsolt feta sajt
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösbor ecet
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a grillt:

Melegítsd elő a grillt közepes-haladó hőfokra.

2. Fűszerezd és süsd meg a csirkét:

Fűszerezd meg a csirkemelleket sóval, borssal és szárított oregánóval. Süsd meg a csirkét mindkét oldalán körülbelül 6-8 percig, vagy amíg átsül. Vegyük le a hőről, és pihentessük néhány percig. Szeleteld fel a csirkét csíkokra.

3. Készítsd elő a saláta alapot:

Egy nagy tálban keverd össze az uborkát, paradicsomot, lilahagymát, kalamata olívabogyót és fetasajtot.

4. Készítsd el az öntetet:

Egy kis tálban keverd össze az extra szűz olívaolajat, vörösbor ecetet, sót és borsot.

5. Keverd össze az öntetet és a salátát:

Öntsd rá az öntetet a salátára, majd keverd össze.

Helyezd rá a szeletelt grillezett csirkét a saláta tetejére.

6. Tálald:

Azonnal tálald a görög salátát és élvezd!

#Gluténmentes #Tojásmentes #Paleo #Fehérjedús