Grilled Chicken Caesar Salad
Kényeztesse magát egy kellemes grillezett csirke cézársalátával, amely a puha csirke, a ropogós római saláta, a lédús koktélparadicsom és a sós parmezán sajt klasszikus kombinációja. Teljes kiőrlésű krutonnal megszórva a tökéletes ropogásért. A házi készítésű Caesar öntet zamatos és krémes befejezést kölcsönöz ennek a frissítő salátának, így kielégítő és egészséges étkezési lehetőség. Élvezze az ízek és textúrák harmóniáját minden falatban, és olyan salátát készítsen, amely nem csak finom, de könnyen elkészíthető is. Tökéletes egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, amely nem veszélyezteti az ízét!
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 2 db csont nélküli, bőr nélküli csirkemell
- 1 fej romaine saláta, megmosva és felkockázva
- 1 csésze cseresznye paradicsom, félbevágva
- 1/4 csésze reszelt Parmezán sajt
- 1 csésze teljes kiőrlésű kruton
- Só és bors ízlés szerint
A Dresszinghez:
- 1/4 csésze majonéz
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma, aprítva
- 1/4 csésze reszelt Parmezán sajt
- Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Felkészülés:
Melegítsük elő a grillt vagy serpenyőt közepes lángon.
2. Csirke:
Sózzuk és borsozzuk meg a csirkemellet mindkét oldalon. Süssük körülbelül 6-8 percig minden oldalán, vagy amíg belső hőmérséklete el nem éri a 165°F (74°C) -ot. Hagyjuk kihűlni.
3. Saláta:
Egy nagy tálban keverjük össze a felkockázott romaine salátát, félbevágott cseresznye paradicsomot, reszelt Parmezán sajtot és teljes kiőrlésű krutonokat.
4. Összeállítás:
Szeleteljük vékony csíkokra a főtt csirkemellet, majd adjuk hozzá a salátát tartalmazó tálhoz.
5. Öntet:
Egy külön kis tálban keverjük össze a majonézt, citromlevet, dijoni mustárt, apróra vágott fokhagymát, reszelt Parmezán sajtot, sót és borsot, amíg jól össze nem keveredik.
6. Keverjük össze:
Öntsük az öntetet a salátára, majd óvatosan keverjük össze, hogy minden hozzávalót bevonjon.
7. Tálalás:
Azonnal tálaljuk a Grillezett Csirkés Caesar Salátát.
#Tojásmentes #Fehérjedús