Grillezett Garnélarák Nyárs Barna Rizzsel
Kényeztesse magát a barna rizzsel készült grillezett garnélanyársok ízletes finomságában. Ez az elragadó étel, amely a zamatos garnélarákot élénk kaliforniai paprikával és hagymával ötvözi, mindezt a grill füstös esszenciája csókolja meg.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 450 gramm garnélarák, hámozott és megtisztítva
- 1 db piros paprika, kockázva
- 1 db sárga paprika, kockázva
- 1 db zöld paprika, kockázva
- 1 fej hagyma, kockázva
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
- Fa nyársak, áztatva vízben 30 percig
- 2 csésze főtt barna rizs
Elkészítés:
1. Grill előmelegítése:
Melegítsd elő a grillt közepesen magas hőfokra.
2. Garnélarák és zöldségek elkészítése:
Egy nagy tálban keverd össze a garnélarákokat, a piros, sárga és zöld paprikát, a hagymát, az olívaolajat, a sót és a borsot. Forgasd össze, amíg az összetevők egyenletesen bevonódnak.
3. Nyársazd fel az összetevőket:
Fűzd fel a garnélarákokat, paprikákat és hagymát a beáztatott fa nyársakra, váltogatva az összetevőket.
4. Grilleld a nyársakat:
Helyezd a nyársakat a előmelegített grillre. Grilleld kb. 2-3 percig mindkét oldalon, vagy amíg a garnélarák rózsaszínűvé és átlátszóvá válik.
5. Pihentetés és tálalás:
Vegyük le a nyársakat a grillről, és hagyd őket pihenni néhány percig. Tálald a grillezett garnélarák nyársakat főtt barna rizzsel.
#Gluténmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Paleo #Fehérjedús #Peszketáriánus