Grillezett Lazac Quinoa-val és Kelbimbóval

Kiegyensúlyozott és kielégítő étkezés, amely könnyedén egyesíti a tenger gyümölcsei, a gabonafélék és a zöldségek legjavát.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 2 lazacfilé (kb. 170 gramm mindegyik)
  • 1 csésze quinoa
  • 2 csésze húsleves vagy zöldségleves
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 kisebb vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 csésze kelbimbó, félbevágva
  • Só és bors ízlés szerint
  • Citromkarikák a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Készítsd el a quinoa piritózott köretet:
    • Moss meg alaposan hideg víz alatt, majd szárítsd meg.
    • Melegíts olívaolajat egy közepes lábasban közepes lángon.
    • Pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát és hagymát, amíg illatosak és kissé aranyszínűek lesznek.
    • Adj hozzá quinoát, pirítsd néhány percig, közben időnként kevergetve.
    • Öntsd hozzá a vizet vagy a zöldséglevest, forrald fel, majd csökkentsd a hőt alacsonyra, fedd le, és párold 15-20 percig, vagy amíg a quinoa megpuhul, és a folyadékot felszívja.
  2. Süsd meg a lazacot:
    • Sózd és borsozd meg a lazacfiléket.
    • Grilleld 4-5 percig mindkét oldalukat, vagy amíg átsülnek és könnyen szétfoszlanak.
  3. Süsd meg a kelbimbót:
    • Rendezd el a félbevágott kelbimbókat egy sütőlapra.
    • Locsold meg olívaolajjal, és ízesítsd sóval és borssal.
    • Süsd a sütőben 200°C-on 20-25 percig, vagy amíg ropogósra és aranybarnára sülnek.
  4. Összeállítás és tálalás:
    • Oszd el a quinoát, a grillezett lazacot és a sült kelbimbót két tányéron.
    • Facsard friss citromlevet a lazacra.
    • Tálald citromkarikákkal. Jó étvágyat kívánunk a tápláló és ízletes ételhez!

#Gluténmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Fehérjedús #Peszketáriánus