Grillezett Lazac Quinoa-val és Kelbimbóval
Kiegyensúlyozott és kielégítő étkezés, amely könnyedén egyesíti a tenger gyümölcsei, a gabonafélék és a zöldségek legjavát.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- 2 lazacfilé (kb. 170 gramm mindegyik)
- 1 csésze quinoa
- 2 csésze húsleves vagy zöldségleves
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 kisebb vöröshagyma, finomra vágva
- 1 csésze kelbimbó, félbevágva
- Só és bors ízlés szerint
- Citromkarikák a tálaláshoz
Elkészítés:
- Készítsd el a quinoa piritózott köretet:
- Moss meg alaposan hideg víz alatt, majd szárítsd meg.
- Melegíts olívaolajat egy közepes lábasban közepes lángon.
- Pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát és hagymát, amíg illatosak és kissé aranyszínűek lesznek.
- Adj hozzá quinoát, pirítsd néhány percig, közben időnként kevergetve.
- Öntsd hozzá a vizet vagy a zöldséglevest, forrald fel, majd csökkentsd a hőt alacsonyra, fedd le, és párold 15-20 percig, vagy amíg a quinoa megpuhul, és a folyadékot felszívja.
- Süsd meg a lazacot:
- Sózd és borsozd meg a lazacfiléket.
- Grilleld 4-5 percig mindkét oldalukat, vagy amíg átsülnek és könnyen szétfoszlanak.
- Süsd meg a kelbimbót:
- Rendezd el a félbevágott kelbimbókat egy sütőlapra.
- Locsold meg olívaolajjal, és ízesítsd sóval és borssal.
- Süsd a sütőben 200°C-on 20-25 percig, vagy amíg ropogósra és aranybarnára sülnek.
- Összeállítás és tálalás:
- Oszd el a quinoát, a grillezett lazacot és a sült kelbimbót két tányéron.
- Facsard friss citromlevet a lazacra.
- Tálald citromkarikákkal. Jó étvágyat kívánunk a tápláló és ízletes ételhez!
#Gluténmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Fehérjedús #Peszketáriánus