Krémes-Diétás Gyümölcsleves Joghurttal
Kényeztesse magát ennek a frissítő gyümölcslevesnek az elragadó ízében, egy lendületes főzetben, amely egyesíti az alma egészséges jóságát és a szezonális gyümölcsök sorát. A natúr joghurt és a meleg fűszerek infúziója feldobja az ételt, harmonikus keveréket hozva létre az édes és a csípős jegyek között. Akár könnyű előételként, akár bűntudatmentes desszertként fogyasztják, ez a gyümölcsleves a frissesség és az egyszerűség ünnepe.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 300 g alma
- 200 g szezonális gyümölcsök (fagyasztott gyümölcs is használható)
- 1 dl natúr joghurt
- 1 teáskanál fahéj
- 1 fahéjrúd
- 4-5 szegfűszeg
- 2-3 szelet citrom
- 5 dkg glicin (cukor helyett)
Elkészítés:
1. Előkészítés:
Kockázzuk fel az almákat héjastól, és főzzük meg őket citromszeletekkel, fahéjjal, fahéjrúddal és szegfűszeggel, amíg megpuhulnak. Amikor már puhák, távolítsuk el a citromszeleteket, fahéjrudat és szegfűszeget.
2. Összeállítás:
Adjuk hozzá a többi megtisztított gyümölcsöt (eper, málna, sárgabarack, cseresznye, ribizli, szeder, szilva, dinnye - ezek felváltva használhatók a levesben), a joghurtot, majd turmixoljuk simára a levest. Ízlés szerint édesítsük a levest glicinnel vagy más cukorpótlóval.
3. Hűtés:
Hűtsük le a levest a hűtőszekrényben 1-2 órára; csak akkor vegyük ki a hűtőből, amikor tálalásra kerül.
#Gluténmentes #Tojásmentes #Paleo #Vegetáriánus