Krémes-Diétás Gyümölcsleves Joghurttal

Kényeztesse magát ennek a frissítő gyümölcslevesnek az elragadó ízében, egy lendületes főzetben, amely egyesíti az alma egészséges jóságát és a szezonális gyümölcsök sorát. A natúr joghurt és a meleg fűszerek infúziója feldobja az ételt, harmonikus keveréket hozva létre az édes és a csípős jegyek között. Akár könnyű előételként, akár bűntudatmentes desszertként fogyasztják, ez a gyümölcsleves a frissesség és az egyszerűség ünnepe.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 300 g alma
  • 200 g szezonális gyümölcsök (fagyasztott gyümölcs is használható)
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 fahéjrúd
  • 4-5 szegfűszeg
  • 2-3 szelet citrom
  • 5 dkg glicin (cukor helyett)

Elkészítés:

1. Előkészítés:

Kockázzuk fel az almákat héjastól, és főzzük meg őket citromszeletekkel, fahéjjal, fahéjrúddal és szegfűszeggel, amíg megpuhulnak. Amikor már puhák, távolítsuk el a citromszeleteket, fahéjrudat és szegfűszeget.

2. Összeállítás:

Adjuk hozzá a többi megtisztított gyümölcsöt (eper, málna, sárgabarack, cseresznye, ribizli, szeder, szilva, dinnye - ezek felváltva használhatók a levesben), a joghurtot, majd turmixoljuk simára a levest. Ízlés szerint édesítsük a levest glicinnel vagy más cukorpótlóval.

3. Hűtés:

Hűtsük le a levest a hűtőszekrényben 1-2 órára; csak akkor vegyük ki a hűtőből, amikor tálalásra kerül.

#Gluténmentes #Tojásmentes #Paleo #Vegetáriánus