Hagyományos Görög Saláta (Makrobarát)

Ez a hagyományos görög saláta a friss és élénk ízek ünnepe, a ropogós zöldségek, a sós olajbogyó és a krémes feta klasszikus kombinációjával. A mediterrán íz íze, amely egyszerre egészséges és finom!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 1 db angol uborka, kockázva
  • 2 nagy paradicsom, kockázva
  • 1/2 fej lilahagyma, vékonyan szeletelve
  • 1/2 csésze kalamata olívabogyó, kimagozva
  • 1/2 csésze morzsolt feta sajt
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösbor ecet
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. Készítsd elő a salátát:

Egy nagy tálban keverd össze az uborkát, paradicsomot, lilahagymát, kalamata olívabogyót és fetasajtot.

2. Készítsd el a dresszinget:

Egy kisebb tálban keverd össze az extra szűz olívaolajat, vörösbor ecetet, sót és borsot.

3. Keverd össze:

Öntsd a dresszinget a salátára, majd keverd össze.

4. Add hozzá a grillezett csirkét:

Rakd rá a szeletelt grillezett csirkét a salátára.

5. Tálalás:

Azonnal tálald a görög salátát, és élvezd!

#Gluténmentes #Tojásmentes #Vegetáriánus