Házi Készítésű Olasz Paradicsomszósz

Ha szereted az olasz konyhát és az igazi, friss ízeket, akkor ez a paradicsomszósz recept neked való! Készítsd el otthon egyszerűen és gyorsan, mindössze néhány alapanyagból, és varázsold el családod vagy barátaid ízlelőbimbóit. Ez a szósz tökéletesen passzol frissen főtt tésztához, pizzához vagy akár egy húsétel mellé is. A friss bazsalikom és oregánó gazdagítja az ízét, míg a finom olívaolaj pedig kellemes háttérízt ad neki. Egyszerűsége és ízletes mivolta miatt garantáltan új kedvencévé válik! Készítsd el ma ezt az olasz klasszikust otthon, és élvezd az igazi olasz ízeket a saját konyhádban is!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 2 konzerv olasz hámozott paradicsom (álló vagy darabolt formában, kb. 400 g/konzerv)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva vagy préselve
  • 1 evőkanál paradicsom sűrített (pl. paradicsom püré)
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1/2 teáskanál szárított kakukkfű (opcionális)
  • Só ízlés szerint
  • Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • Friss bazsalikom vagy petrezselyem aprítva a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Hagyma:

Egy közepes lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd aranybarnára, kb. 5 percig.

Add hozzá a apróra vágott vagy préselt fokhagymát, és pirítsd még 1-2 percig, amíg illatozik.

2. Paradicsom:

Öntsd hozzá a paradicsom sűrített, majd keverd össze jól az alapanyagokat.

Öntsd a konzervből kinyert paradicsomot a lábasba, és keverd össze alaposan.

Add hozzá a szárított bazsalikomot, oregánót és kakukkfűt (ha használsz), majd sózd és borsozd ízlés szerint.

Hagyd forrni a szószt, majd csökkentsd a lángot alacsonyra, és főzd további 20-30 percig, hogy az ízek összeérjenek és a szósz kissé besűrűsödjön. Időnként keverd meg.

3. Sűrítés:

Ha túl sűrűnek találod, kevés vízzel vagy paradicsomlével hígíthatod. Ha pedig nem eléggé adj hozzá még a sűrített paradicsomból

4. Tálalás:

Ha elkészült, tálalás előtt szórd meg frissen aprított bazsalikommal vagy petrezselyemmel.

Tálald frissen főtt tésztával, pizzával vagy más olasz ételekkel.

#Gluténmentes #Kalóriaszegény #Cukormentes