Indiai Stílusú, Magas Fehérjetartalmú Vajas Csirke
Kényeztesse ízlelőbimbóit a Vajas Csirke gazdag és krémes finomságával. Ez a szeretett indiai étel a lágy pácolt csirkét ötvözi a bársonyos paradicsom alapú szósszal, így kulináris remekművet alkot. Emelje fel otthoni főzését ezzel az egyszerű, mégis ízletes recepttel.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
Marinádhoz:
- 450g csont nélküli, bőr nélküli csirkecomb vagy mell, falatnyi darabokra vágva
- 1/2 csésze natúr joghurt
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál gyömbér-fokhagyma paszta
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1/2 teáskanál kurkuma por
- 1/2 teáskanál chilipor
- 1/2 teáskanál só
Vajcsirke Szószhoz:
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 2 közepes hagyma, finomra aprítva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1/2 teáskanál kurkuma por
- 1/2 teáskanál chilipor (ízlés szerint)
- 1 csésze paradicsompüré vagy darált paradicsom
- 1 csésze tejszín
- 1 evőkanál méz vagy cukor (opcionális, az aciditás kiegyensúlyozásához)
- Só ízlés szerint
- Friss korianderlevél a díszítéshez
Elkészítés:
1. Csirke Marinád:
Egy tálban keverjük össze a csirkét a joghurttal, citromlével, gyömbér-fokhagyma pasztával, fűszerekkel és sóval. Legalább 30 percig pácoljuk, de még jobb ízű lesz hosszabb pácolással.
2. Vajcsirke Szósz:
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat a zöldségolajjal közepes lángon. Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát aranyszínűre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsuk, amíg illatos lesz. Adjuk hozzá az őrölt köményt, koriandert, kurkumát és chiliport. Keverjük jól össze. Öntsük hozzá a paradicsompürét vagy darált paradicsomot, és forraljuk, amíg az olaj szétválik. Csökkentsük a hőfokot, és adjuk hozzá a pácolt csirkét. Főzzük addig, amíg a csirke átsül. Keverjük hozzá a tejszínt és a mézet vagy cukrot (ha használunk). Ízesítsük sóval, és hagyjuk sűrűsödni a szószt. Ízlés szerint korrigáljuk az ízesítést.
3. Díszítés és Tálalás:
Díszítsük friss koriander levelekkel a Vajcsirkét. Forrón tálaljuk rizzsel vagy naannal a teljes ételélmény érdekében.
#Gluténmentes #Fehérjedús