Indiai Stílusú, Magas Fehérjetartalmú Vajas Csirke

Kényeztesse ízlelőbimbóit a Vajas Csirke gazdag és krémes finomságával. Ez a szeretett indiai étel a lágy pácolt csirkét ötvözi a bársonyos paradicsom alapú szósszal, így kulináris remekművet alkot. Emelje fel otthoni főzését ezzel az egyszerű, mégis ízletes recepttel.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

Marinádhoz:

  • 450g csont nélküli, bőr nélküli csirkecomb vagy mell, falatnyi darabokra vágva
  • 1/2 csésze natúr joghurt
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál gyömbér-fokhagyma paszta
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1/2 teáskanál kurkuma por
  • 1/2 teáskanál chilipor
  • 1/2 teáskanál só

Vajcsirke Szószhoz:

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 közepes hagyma, finomra aprítva
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1/2 teáskanál kurkuma por
  • 1/2 teáskanál chilipor (ízlés szerint)
  • 1 csésze paradicsompüré vagy darált paradicsom
  • 1 csésze tejszín
  • 1 evőkanál méz vagy cukor (opcionális, az aciditás kiegyensúlyozásához)
  • Só ízlés szerint
  • Friss korianderlevél a díszítéshez

Elkészítés:

1. Csirke Marinád:

Egy tálban keverjük össze a csirkét a joghurttal, citromlével, gyömbér-fokhagyma pasztával, fűszerekkel és sóval. Legalább 30 percig pácoljuk, de még jobb ízű lesz hosszabb pácolással.

2. Vajcsirke Szósz:

Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat a zöldségolajjal közepes lángon. Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát aranyszínűre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsuk, amíg illatos lesz. Adjuk hozzá az őrölt köményt, koriandert, kurkumát és chiliport. Keverjük jól össze. Öntsük hozzá a paradicsompürét vagy darált paradicsomot, és forraljuk, amíg az olaj szétválik. Csökkentsük a hőfokot, és adjuk hozzá a pácolt csirkét. Főzzük addig, amíg a csirke átsül. Keverjük hozzá a tejszínt és a mézet vagy cukrot (ha használunk). Ízesítsük sóval, és hagyjuk sűrűsödni a szószt. Ízlés szerint korrigáljuk az ízesítést.

3. Díszítés és Tálalás:

Díszítsük friss koriander levelekkel a Vajcsirkét. Forrón tálaljuk rizzsel vagy naannal a teljes ételélmény érdekében.

#Gluténmentes #Fehérjedús