Juhtúró és Serrano Sonkás Töltött Burgonya

Kényeztesse magát ezzel a töltött burgonyával az egyedi és ízletes élményért. A juhtúró és a serrano sonka kombinációja gazdag és kielégítő tölteléket biztosít. Nyugodtan testreszabhatja kedvenc feltéteivel az extra finomságért!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • Közepes méretű burgonya
  • 1 csésze juhtúró
  • 1/2 csésze serrano sonka, kockázva
  • 1 újhagyma, finomra aprítva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors és citrom ízlés szerint
  • Opcionális feltétek: apróra vágott újhagyma, tejföl, sajt

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt:

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (400°F).

2. Süssük meg a burgonyát:

Alaposan mossuk meg a közepes méretű burgonyákat, majd itassuk le őket. Szurkáljuk meg őket egy villával vagy késsel. Helyezzük őket egy sütőlapra, és süssük körülbelül 45-60 percig, amíg puha lesz.

3. Készítsük elő a tölteléket:

Amíg a burgonyák sülnek, keverjük össze egy tálban a juhtúrót, kockázott serrano sonkát és finomra vágott újhagymát.

4. Ízesítsünk és lazítsunk fel:

Adjunk hozzá sót, borsot és egy kevés citromlevet a töltelékhez. Ízlés szerint igazítsuk.

5. Töltsük meg a burgonyákat:

Kanalazzuk bele a juhtúrós és serrano sonkás keveréket minden burgonyafél közepébe.

Csepegtessünk olívaolajat a töltött burgonyákra a gazdagabb ízért.

Személyre szabhatjuk a töltött burgonyákat opcionális feltétekkel, mint például apróra vágott újhagymával, egy kanál tejföllel vagy egy kevés sajttal.

6. Szolgáljuk fel és élvezzük:

Tálaljuk ezeket a töltött burgonyákat forrón, hogy a krémes juhtúró és a szaftos serrano sonka kellemes ízösszhangot teremtsen.

#Gluténmentes #Tojásmentes