Juhtúró és Serrano Sonkás Töltött Burgonya
Kényeztesse magát ezzel a töltött burgonyával az egyedi és ízletes élményért. A juhtúró és a serrano sonka kombinációja gazdag és kielégítő tölteléket biztosít. Nyugodtan testreszabhatja kedvenc feltéteivel az extra finomságért!
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- Közepes méretű burgonya
- 1 csésze juhtúró
- 1/2 csésze serrano sonka, kockázva
- 1 újhagyma, finomra aprítva
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só, bors és citrom ízlés szerint
- Opcionális feltétek: apróra vágott újhagyma, tejföl, sajt
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (400°F).
2. Süssük meg a burgonyát:
Alaposan mossuk meg a közepes méretű burgonyákat, majd itassuk le őket. Szurkáljuk meg őket egy villával vagy késsel. Helyezzük őket egy sütőlapra, és süssük körülbelül 45-60 percig, amíg puha lesz.
3. Készítsük elő a tölteléket:
Amíg a burgonyák sülnek, keverjük össze egy tálban a juhtúrót, kockázott serrano sonkát és finomra vágott újhagymát.
4. Ízesítsünk és lazítsunk fel:
Adjunk hozzá sót, borsot és egy kevés citromlevet a töltelékhez. Ízlés szerint igazítsuk.
5. Töltsük meg a burgonyákat:
Kanalazzuk bele a juhtúrós és serrano sonkás keveréket minden burgonyafél közepébe.
Csepegtessünk olívaolajat a töltött burgonyákra a gazdagabb ízért.
Személyre szabhatjuk a töltött burgonyákat opcionális feltétekkel, mint például apróra vágott újhagymával, egy kanál tejföllel vagy egy kevés sajttal.
6. Szolgáljuk fel és élvezzük:
Tálaljuk ezeket a töltött burgonyákat forrón, hogy a krémes juhtúró és a szaftos serrano sonka kellemes ízösszhangot teremtsen.
#Gluténmentes #Tojásmentes