Kecskesajttal Töltött Édesburgonya (Makróbarát)
Kényeztesse magát ezzel a krémes és sós kecskesajttal és édesburgonyával töltött édesburgonyával. Az ízek keveréke megnyugtató fogást hoz létre, az opcionális feltétek pedig további finomságot adnak. Élvezze kielégítő köretként vagy önálló étkezésként!
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- Közepes édesburgonyák
- 2 csésze kecskesajt
- 1/2 csésze édesburgonya, a belsejéből kikapart
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 db vöröshagyma, finomra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só, bors és citromlé ízlés szerint
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt:
Melegítsük elő a sütőt 200°C hőmérsékletre.
2. Süsse meg az édesburgonyákat:
Alaposan mossuk meg az édesburgonyákat, majd töröljük szárazra. Vágjuk őket félbe hosszanti irányban, és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük őket 45-60 percig, amíg puha nem lesznek.
3. Készítsük elő a tölteléket:
Amikor megsültek, óvatosan kanalazzuk ki az édesburgonya belsejét, egy vékony réteget hagyva a héjhoz ragaszkodva. Egy tálban keverjük össze az kikapart édesburgonyát, a kecskesajtot, az apróra vágott fokhagymát, a felaprított vöröshagymát és az olívaolajat. Keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz.
4. Ízesítsük és töltsük meg:
Ízesítsük a keveréket sóval, borssal, és csavarjunk rá egy kevés citromlevet ízlés szerint. Töltsük meg az édesburgonya héját a krémes kecskesajtos és édesburgonyás töltelékkel. Egyéni ízlés szerint díszítsük a tetejét újhagymával, tejföllel vagy avokádószeletekkel.
5. Süssük újra:
Helyezzük vissza a töltött édesburgonyákat a sütőbe további 10-15 percre, vagy amíg a tetejük enyhén aranybarna lesz.
#Gluténmentes #Tojásmentes #Paleo #Vegetáriánus