Fehérjés Keksz Kolbászmártással

Kényeztesse magát a kekszek és a kolbászmártás megnyugtató ízeivel anélkül, hogy veszélyeztetné étrendi céljait. Magas fehérjetartalmú, alacsony kalóriatartalmú keksz és kolbászmártás receptünk egészséges csavarral hozza el ennek a klasszikus ételnek a melegségét és elégedettségét. Fehérjében gazdag mártást készítettünk sovány sertéskolbászból és mandulatejből, házi gluténmentes keksszel párosítva a könnyebb, de ugyanolyan finom étel érdekében. Készüljön fel, hogy bűntudat nélkül élvezze a kiadós jóságot!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Összetevők:

Kolbász mártáshoz:

  • 1 font sovány sertéshús kolbász
  • 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
  • 1/4 csésze gluténmentes lisztkeverék
  • Só és bors ízlés szerint
  • 3 csésze cukrozatlan mandulatej

Gluténmentes kekszhez:

  • 2 csésze gluténmentes univerzális liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 csésze hideg sózatlan vaj, kockákra vágva
  • 3/4 csésze cukrozatlan mandulatej
  • 1 evőkanál citromlé vagy almaecet (szódabikarbóna aktiválásához)

Elkészítés:

1. Készítsd el a gluténmentes kekszeket:

Melegítsd elő a sütőt 220°C  hőmérsékletre, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral.

2. Író készítés:

Egy kis tálban keverd össze a mandulatejet citromlével vagy almaecettel. Hagyd állni 5-10 percig, hogy megsavanyodjon, így házi író helyettesítőt készítesz.

3. Keverd össze:

Egy nagy keverőtálban keverd össze a gluténmentes lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót.

Adj hozzá hideg kockázott vajat a lisztkeverékhez. Egy tészta-vágóval vagy az ujjaid segítségével dolgozd össze a vajat a liszttel, amíg durva morzsákká nem válik.

Öntsd hozzá a mandulatejes keveréket, és keverd össze, vigyázva, hogy ne keverd túl.

4. Tészta:

Borítsd ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületre. Nyomkodd egy 2,5 cm vastag téglalap alakúra, majd használj kekszvágót a kekszek kivágásához.

Helyezd a kekszeket a készített sütőlemezre, és süsd 12-15 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek.‍

5. Készítsd el a kolbászmártást:

Egy nagy serpenyőben süsd meg a sovány sertéshús kolbászt közepes lángon, kanállal összetörve, amíg aranybarnára és átsültéig.

Vegyél ki a sütőből sütött kolbászt a serpenyőből, és tedd félre.

Ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon. Keverd bele a gluténmentes lisztet, amíg sima nem lesz, és főzd 1-2 percig, hogy eltávolítsd a nyers liszt ízét.

Fokozatosan öntsd hozzá a mandulatejet, állandóan keverve, hogy ne legyenek csomók.

Főzd a mártást, gyakran keverve, amíg a kívánt sűrűségű nem lesz.

Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint, majd keverd bele a sült sertéshús kolbászt

6. Tálalás:

Válaszd ketté a meleg gluténmentes kekszeket, és helyezd őket tálalótányérokra.

Öntsd rá a meleg kolbászmártást a kekszekre.

Díszítsd frissen őrölt fekete borssal és petrezselyemmel, ha szeretnéd.‍

7. Élvezd:

Azonnal tálald és élvezd a vigasztaló és kielégítő ízeket ezen magas fehérjetartalmú, alacsony kalóriatartalmú kekszekkel és kolbászmártással, tökéletes egy tartalmas reggelire vagy brunch-ra!

#Gluténmentes #Tejmentes #Magmentes #Laktózmentes