Fehérjés Keksz Kolbászmártással
Kényeztesse magát a kekszek és a kolbászmártás megnyugtató ízeivel anélkül, hogy veszélyeztetné étrendi céljait. Magas fehérjetartalmú, alacsony kalóriatartalmú keksz és kolbászmártás receptünk egészséges csavarral hozza el ennek a klasszikus ételnek a melegségét és elégedettségét. Fehérjében gazdag mártást készítettünk sovány sertéskolbászból és mandulatejből, házi gluténmentes keksszel párosítva a könnyebb, de ugyanolyan finom étel érdekében. Készüljön fel, hogy bűntudat nélkül élvezze a kiadós jóságot!
(A képek illusztráció jellegűek)
Összetevők:
Kolbász mártáshoz:
- 1 font sovány sertéshús kolbász
- 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
- 1/4 csésze gluténmentes lisztkeverék
- Só és bors ízlés szerint
- 3 csésze cukrozatlan mandulatej
Gluténmentes kekszhez:
- 2 csésze gluténmentes univerzális liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 csésze hideg sózatlan vaj, kockákra vágva
- 3/4 csésze cukrozatlan mandulatej
- 1 evőkanál citromlé vagy almaecet (szódabikarbóna aktiválásához)
Elkészítés:
1. Készítsd el a gluténmentes kekszeket:
Melegítsd elő a sütőt 220°C hőmérsékletre, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral.
2. Író készítés:
Egy kis tálban keverd össze a mandulatejet citromlével vagy almaecettel. Hagyd állni 5-10 percig, hogy megsavanyodjon, így házi író helyettesítőt készítesz.
3. Keverd össze:
Egy nagy keverőtálban keverd össze a gluténmentes lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót.
Adj hozzá hideg kockázott vajat a lisztkeverékhez. Egy tészta-vágóval vagy az ujjaid segítségével dolgozd össze a vajat a liszttel, amíg durva morzsákká nem válik.
Öntsd hozzá a mandulatejes keveréket, és keverd össze, vigyázva, hogy ne keverd túl.
4. Tészta:
Borítsd ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületre. Nyomkodd egy 2,5 cm vastag téglalap alakúra, majd használj kekszvágót a kekszek kivágásához.
Helyezd a kekszeket a készített sütőlemezre, és süsd 12-15 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek.
5. Készítsd el a kolbászmártást:
Egy nagy serpenyőben süsd meg a sovány sertéshús kolbászt közepes lángon, kanállal összetörve, amíg aranybarnára és átsültéig.
Vegyél ki a sütőből sütött kolbászt a serpenyőből, és tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben olvaszd meg a vajat közepes lángon. Keverd bele a gluténmentes lisztet, amíg sima nem lesz, és főzd 1-2 percig, hogy eltávolítsd a nyers liszt ízét.
Fokozatosan öntsd hozzá a mandulatejet, állandóan keverve, hogy ne legyenek csomók.
Főzd a mártást, gyakran keverve, amíg a kívánt sűrűségű nem lesz.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint, majd keverd bele a sült sertéshús kolbászt
6. Tálalás:
Válaszd ketté a meleg gluténmentes kekszeket, és helyezd őket tálalótányérokra.
Öntsd rá a meleg kolbászmártást a kekszekre.
Díszítsd frissen őrölt fekete borssal és petrezselyemmel, ha szeretnéd.
7. Élvezd:
Azonnal tálald és élvezd a vigasztaló és kielégítő ízeket ezen magas fehérjetartalmú, alacsony kalóriatartalmú kekszekkel és kolbászmártással, tökéletes egy tartalmas reggelire vagy brunch-ra!
#Gluténmentes #Tejmentes #Magmentes #Laktózmentes