Köleses Csirke Szelet Sült Zöldségekkel
Kényeztesse magát egy elragadó kulináris élményben kölesbevonatos csirkeszeletünkkel sült zöldségekkel – a klasszikus kedvenc Rántott hús gluténmentes és alacsony kalóriatartalmú csavarja. Ez a recept egészségesebb alternatívát kínál az íz és az állag feláldozása nélkül.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- Csirkemell
- Répa
- Paprika
- Zeller gyökér
- Köles pehely
- Tojás
- Kókuszolaj
- Só
Elkészítés:
1. Előkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
2. Sütött zöldségek:
Hámozd meg és vágd fel a répát, paprikát és zeller gyökeret harapni való darabokra. Helyezd a felvágott zöldségeket egy sütőlemezre, csepegtess rájuk egy kevés kókuszolajat, és sózd meg. Süsd a előmelegített sütőben aranybarnára és puha állagúra.
3. Csirke:
Míg a zöldségek sülnek, készítsd el a csirkét. Enyhén lapítsd ki a csirkemellet egy húsklopfolóval. Egy tálban verj fel egy tojást. Egy másik tálban helyezd el a köles pehelyt. Mártsd be a csirkemellet a felvert tojásba, győződj meg róla, hogy jól be van vonva, majd forgasd meg a köles pehelyben. Melegíts fel kókuszolajat egy serpenyőben közepes lángon. Süsd meg a köles bevonatú csirkemelleket aranybarnára és átsültig.
4. Tálalás:
Tálald a ropogós csirkeszeleteket a sült zöldségek mellett. Élvezd ezt az egészséges és tápláló ételt, amely köles bevonatú csirkeszeleteket kínál finoman sült zöldségekkel.
#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Fehérjedús