Alacsony Kalória Tartalmú Krémes Spárgaleves

A spárga E- és C-vitaminban gazdag. Flavonoidokat tartalmaz, amelyek antioxidánsként hatnak szervezetünkben. A növény szára könnyen emészthető rostokból áll.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 1/2 csomag zöld spárga
  • 1 kisebb piros hagyma
  • Kevés ghee vagy kókuszolaj
  • 1 fehér retek
  • 1/4 zeller gyökér
  • 1/2 kisebb karalábé
  • Só és bors, chili, szerecsendió
  • 1 kocka hideg vaj vagy kókuszolaj
  • 1/2 liter tisztított víz

Elkészítés:

  • Spárga:
    • Vágd le a spárga hegyét, és tedd félre.
    • A spárga szárát vágd ketté, és blansírozd sós vízben 5 percig. Tedd félre.
  • Pirítás és főzés:
    • Párold meg a finomra vágott hagymát kevés zsiradékban, majd add hozzá a finomra vágott zöldségeket. Sózd és borsozd ízlés szerint.
    • Öntsd fel annyi tisztított vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Főzd a levest 20 percig, majd krémes állagúra turmixold a blansírozott spárgaszárral.
    • Opcionálisan adj hozzá egy kis kocka hideg vajat a krémesebb állag érdekében.
  • Grillezett hegyek:
    • Kenj meg minden spárgahegyet kókuszolajjal, és grillezd 190 Celsius-fokon (375 Fahrenheit-fokon) kb. 8 percig.
  • Tipp:
    • Néha a spárgaszár végén vastag lehet. Hajlítsd meg a végét, és ahol nem hajlik, törj le azt a részt. Ez biztosítja, hogy csak a friss részt használjuk fel a spárgának.

#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes #Vegetáriánus #Vegán