Alacsony Kalória Tartalmú Krémes Spárgaleves
A spárga E- és C-vitaminban gazdag. Flavonoidokat tartalmaz, amelyek antioxidánsként hatnak szervezetünkben. A növény szára könnyen emészthető rostokból áll.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- 1/2 csomag zöld spárga
- 1 kisebb piros hagyma
- Kevés ghee vagy kókuszolaj
- 1 fehér retek
- 1/4 zeller gyökér
- 1/2 kisebb karalábé
- Só és bors, chili, szerecsendió
- 1 kocka hideg vaj vagy kókuszolaj
- 1/2 liter tisztított víz
Elkészítés:
- Spárga:
- Vágd le a spárga hegyét, és tedd félre.
- A spárga szárát vágd ketté, és blansírozd sós vízben 5 percig. Tedd félre.
- Pirítás és főzés:
- Párold meg a finomra vágott hagymát kevés zsiradékban, majd add hozzá a finomra vágott zöldségeket. Sózd és borsozd ízlés szerint.
- Öntsd fel annyi tisztított vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Főzd a levest 20 percig, majd krémes állagúra turmixold a blansírozott spárgaszárral.
- Opcionálisan adj hozzá egy kis kocka hideg vajat a krémesebb állag érdekében.
- Grillezett hegyek:
- Kenj meg minden spárgahegyet kókuszolajjal, és grillezd 190 Celsius-fokon (375 Fahrenheit-fokon) kb. 8 percig.
- Tipp:
- Néha a spárgaszár végén vastag lehet. Hajlítsd meg a végét, és ahol nem hajlik, törj le azt a részt. Ez biztosítja, hogy csak a friss részt használjuk fel a spárgának.
#Gluténmentes #Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes #Vegetáriánus #Vegán