Magyar Almás Pite Tejmentes Fagylalttal

Kényeztesse magát az ízek édes szimfóniájával ezzel a magyar almás pitével, bársonyos tejmentes fagylalt kíséretében. A fűszeres almatöltelék és a pelyhes tésztahéj fúziója az ízlelőbimbókat a tiszta gyönyör birodalmába repíti.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 2 csésze liszt (ízlés szerint)
  • 1/2 csésze tejmentes vajpótló, hűtve és kockázva (pl. kókuszolaj)
  • 1/4 csésze hideg víz
  • 1/4 teáskanál só

Almás Töltelékhez:

  • 4 nagy alma, hámozva, magház kiemelve és vékonyan szeletelve
  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál citromlé

Tejmentes Fagylalthoz:

  • 2 doboz teljes tejzsírú kókusztej
  • 1/2 csésze juharszirup vagy más folyékony édesítőszer ízlés szerint
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • Vaníliás Kollagénes Krém (opcionális)

Elkészítés:

1. Készítsd el a Tésztát:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Egy keverőtálban keverd össze a lisztet és a sót a tészta számára. Add hozzá a hűtött tejmentes vajpótló kockákat, és vágd össze őket a liszttel, amíg a keverék morzsás szerűvé válik. Fokozatosan adj hozzá hideg vizet, evőkanálnyi mennyiségben, és keverd össze, amíg a tészta összeáll. Készíts egy labdát a tésztából, csomagold be fóliába, és hűtsd le 30 percig.

2. Készítsd el az Almás Tölteléket:

Egy másik tálban keverd össze az alma szeleteket, a glycint, a fahéjat, a szerecsendiót és a citromlevet. Forgasd össze, amíg az almák egyenletesen be nem vonják a keveréket.

3. Összeállítás és Sütés:

Nyújtsd ki a hűtött tésztát egy enyhén lisztezett felületen úgy, hogy illeszkedjen egy 9 hüvelykes piteformához. Helyezd a kinyújtott tésztát a piteformába, és vágd le a felesleget. Egyenletesen rendezd el az almás tölteléket a tészta tetején a piteformában. Süsd meg az almás pitét a előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül, és az almák puhaak.

4. Készítsd el a Tejmentes Fagylaltot:

Amíg a pite hűl, készítsd el a tejmentes fagylaltot. Egy turmixgépben keverd össze a teljes tejzsírú kókusztejet, a juharszirupot, a fehérjepor és a vanília kivonatot. Addig turmixold, amíg jól össze nem keverednek. Öntsd a fagylalt keveréket egy fagylaltkészítőbe, és fagyasszuk le a gyártó utasításainak megfelelően. Miután megfagyott, tedd át a fagylaltot egy tárolóedénybe, és fagyaszd tovább, amíg meg nem fagy.

5. Tálalás és Élvezet:

Tálalj egy szelet Magyar Almás Pitét egy adag tejmentes fagylalttal a tetején. Élvezd a tökéletesen kiegyensúlyozott édesség és fűszer összhangját ebben az ízletes desszertben, amely minden harapásnál örömet szerez.

6. Édesség Szimfóniája:

Emeld a desszert élményét a Magyar Almás Pite és Tejmentes Fagylalt kombinációjával. Élvezd az édesség és fűszer tökéletes egyensúlyát, ami kulináris mesterművé teszi. Kóstold meg azokat az ízeket, amelyeket ez a desszert együttes hoz az asztalodra!

#Tejmentes #Vegetáriánus