Magyar Almás Pite Tejmentes Fagylalttal
Kényeztesse magát az ízek édes szimfóniájával ezzel a magyar almás pitével, bársonyos tejmentes fagylalt kíséretében. A fűszeres almatöltelék és a pelyhes tésztahéj fúziója az ízlelőbimbókat a tiszta gyönyör birodalmába repíti.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 csésze liszt (ízlés szerint)
- 1/2 csésze tejmentes vajpótló, hűtve és kockázva (pl. kókuszolaj)
- 1/4 csésze hideg víz
- 1/4 teáskanál só
Almás Töltelékhez:
- 4 nagy alma, hámozva, magház kiemelve és vékonyan szeletelve
- 1/2 csésze kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
- 2 evőkanál citromlé
Tejmentes Fagylalthoz:
- 2 doboz teljes tejzsírú kókusztej
- 1/2 csésze juharszirup vagy más folyékony édesítőszer ízlés szerint
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Vaníliás Kollagénes Krém (opcionális)
Elkészítés:
1. Készítsd el a Tésztát:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (350°F). Egy keverőtálban keverd össze a lisztet és a sót a tészta számára. Add hozzá a hűtött tejmentes vajpótló kockákat, és vágd össze őket a liszttel, amíg a keverék morzsás szerűvé válik. Fokozatosan adj hozzá hideg vizet, evőkanálnyi mennyiségben, és keverd össze, amíg a tészta összeáll. Készíts egy labdát a tésztából, csomagold be fóliába, és hűtsd le 30 percig.
2. Készítsd el az Almás Tölteléket:
Egy másik tálban keverd össze az alma szeleteket, a glycint, a fahéjat, a szerecsendiót és a citromlevet. Forgasd össze, amíg az almák egyenletesen be nem vonják a keveréket.
3. Összeállítás és Sütés:
Nyújtsd ki a hűtött tésztát egy enyhén lisztezett felületen úgy, hogy illeszkedjen egy 9 hüvelykes piteformához. Helyezd a kinyújtott tésztát a piteformába, és vágd le a felesleget. Egyenletesen rendezd el az almás tölteléket a tészta tetején a piteformában. Süsd meg az almás pitét a előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül, és az almák puhaak.
4. Készítsd el a Tejmentes Fagylaltot:
Amíg a pite hűl, készítsd el a tejmentes fagylaltot. Egy turmixgépben keverd össze a teljes tejzsírú kókusztejet, a juharszirupot, a fehérjepor és a vanília kivonatot. Addig turmixold, amíg jól össze nem keverednek. Öntsd a fagylalt keveréket egy fagylaltkészítőbe, és fagyasszuk le a gyártó utasításainak megfelelően. Miután megfagyott, tedd át a fagylaltot egy tárolóedénybe, és fagyaszd tovább, amíg meg nem fagy.
5. Tálalás és Élvezet:
Tálalj egy szelet Magyar Almás Pitét egy adag tejmentes fagylalttal a tetején. Élvezd a tökéletesen kiegyensúlyozott édesség és fűszer összhangját ebben az ízletes desszertben, amely minden harapásnál örömet szerez.
6. Édesség Szimfóniája:
Emeld a desszert élményét a Magyar Almás Pite és Tejmentes Fagylalt kombinációjával. Élvezd az édesség és fűszer tökéletes egyensúlyát, ami kulináris mesterművé teszi. Kóstold meg azokat az ízeket, amelyeket ez a desszert együttes hoz az asztalodra!
#Tejmentes #Vegetáriánus