Alacsony Kalóriatartalmú klasszikus Makaróni Saláta

Élvezze a klasszikus makaróni saláta időtlen ízeit tápláló csavarral! Ennek a szeretett ételnek a fehérjében gazdag, alacsony kalóriatartalmú változata megőrzi az Ön által kedvelt hagyományos ízeket, miközben hozzáadott fehérjét és kevesebb kalóriát kínál. Az egészséges alapanyagokkal teli és ízekben pompázó, felújított makaróni saláta tökéletes piknikre, bográcsozásra vagy minden olyan alkalomra, ahol egy finom és kielégítő ételre vágyik anélkül, hogy veszélyeztetné egészségügyi céljait. Merüljünk el ennek az egészséges és ízletes salátának az elkészítésében!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 225 g fehérjedúsított makaróni tészta
  • 1 csésze natúr görög joghurt
  • 2 evőkanál könnyű majonéz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál méz vagy juharszirup
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál hagymapor
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 csésze kockára vágott zeller
  • 1/2 csésze kockára vágott piros paprika
  • 1/2 csésze kockára vágott uborka
  • 1/4 csésze kockára vágott lila hagyma
  • 1/4 csésze apróra vágott petrezselyemzöld
  • Opcionális: 1/4 csésze apróra vágott metélőhagyma vagy újhagyma a díszítéshez

Elkészítés:

1. Főzzük meg a makarónitésztát:

a. Forraljunk fel egy nagy lábas sós vizet.

b. Adjuk hozzá a makarónitésztát, és főzzük amíg al dente nem lesz.

c. Szűrjük le a tésztát, és öblítsük le hideg vízzel, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. Hagyjuk kihűlni.

2. Készítsük el a dresszinget:

a. Egy kis tálban keverjük össze a görög joghurtot, a könnyű majonézt, a dijoni mustárt, az almapálinkát vagy juharszirupot, a fokhagymapor, a hagymapor, a sót és a borsot, amíg jól össze nem keverednek. Ízlés szerint igazítsuk az ízesítést.

3. Rakjuk össze a salátát:

a. Egy nagy keverőtálban keverjük össze a főtt és kihűlt makarónitésztát a kockázott zellerrel, a piros kaliforniai paprikával, az uborkával, a lila hagymával és a felaprított petrezselyemmel.

b. Öntsük rá a kész dresszinget a makarónira és zöldségekre, óvatosan összekeverve, hogy minden egyenletesen bevonódjon.

4. Hűtsük le és tálaljuk:

a. Fedjük le a tálat műanyag fóliával, és tegyük a makaróni salátát legalább 1 órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

b. Tálalás előtt ízlés szerint díszítsük felaprított snidlinggel vagy újhagymával.

#Fehérjedús