Marhahússal és Babbal Töltött Édesburgonya

Élvezze ezt a tápanyagban gazdag marhahússal és babbal töltött édesburgonyát egy egészséges és kielégítő étkezéshez. Tedd egyedivé kedvenc feltéteddel az extra ízért!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • Közepes édesburgonyák
  • 225g sovány darált marhahús
  • 1/2 csésze vörösbab, leszűrve és átmosva
  • 1/2 csésze kukorica szemek
  • 1/2 csésze paradicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • Opcionális feltétek: reszelt sajt, apróra vágott újhagyma, tejföl vagy avokádó

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt:

Melegítsük elő a sütőt 200°C  hőmérsékletre.

2. Sült édesburgonya:

Alaposan mossuk meg az édesburgonyákat, majd töröljük szárazra. Egy villával vagy késsel szurkáljuk meg őket néhányszor. Helyezzük őket egy sütőlemezre, majd süssük őket 45-60 percig, amíg puha nem lesznek.

3. Töltelék készítése:

Amíg az édesburgonyák sülnek, melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a darált marhahúst, és süssük addig, amíg meg nem pirul, közben egy kanállal szétnyomkodva. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát a serpenyőhöz, és pirítsuk további egy percig. Keverjük hozzá a vörösbabot, kukoricát és paradicsomszószt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Forraljuk össze 5-10 percig.

4. Töltött édesburgonyák összeállítása:

Vágjuk félbe az édesburgonyákat hosszában, majd villa segítségével picit lazítsuk fel a belsejüket. Osszuk el egyenlően bennük a hús- és babkeveréket.

5. Feltétek hozzáadása:

Díszítsük a töltött édesburgonyákat kedvenc feltéteinkkel, például reszelt sajttal, apróra vágott újhagymával, tejföllel vagy avokádóval.

#Paleo #Tojásmnetes #Gluténmentes #Fehérjedús