Marhahússal és Babbal Töltött Édesburgonya
Élvezze ezt a tápanyagban gazdag marhahússal és babbal töltött édesburgonyát egy egészséges és kielégítő étkezéshez. Tedd egyedivé kedvenc feltéteddel az extra ízért!
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- Közepes édesburgonyák
- 225g sovány darált marhahús
- 1/2 csésze vörösbab, leszűrve és átmosva
- 1/2 csésze kukorica szemek
- 1/2 csésze paradicsomszósz
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
- Opcionális feltétek: reszelt sajt, apróra vágott újhagyma, tejföl vagy avokádó
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt:
Melegítsük elő a sütőt 200°C hőmérsékletre.
2. Sült édesburgonya:
Alaposan mossuk meg az édesburgonyákat, majd töröljük szárazra. Egy villával vagy késsel szurkáljuk meg őket néhányszor. Helyezzük őket egy sütőlemezre, majd süssük őket 45-60 percig, amíg puha nem lesznek.
3. Töltelék készítése:
Amíg az édesburgonyák sülnek, melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a darált marhahúst, és süssük addig, amíg meg nem pirul, közben egy kanállal szétnyomkodva. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát a serpenyőhöz, és pirítsuk további egy percig. Keverjük hozzá a vörösbabot, kukoricát és paradicsomszószt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Forraljuk össze 5-10 percig.
4. Töltött édesburgonyák összeállítása:
Vágjuk félbe az édesburgonyákat hosszában, majd villa segítségével picit lazítsuk fel a belsejüket. Osszuk el egyenlően bennük a hús- és babkeveréket.
5. Feltétek hozzáadása:
Díszítsük a töltött édesburgonyákat kedvenc feltéteinkkel, például reszelt sajttal, apróra vágott újhagymával, tejföllel vagy avokádóval.
#Paleo #Tojásmnetes #Gluténmentes #Fehérjedús