Marhahússal és Feketebabbal Töltött Édesburgonya
Kényeztesse magát ezekkel a marhahússal és feketebabbal töltött édesburgonyával, hogy kielégítő és egészséges ételt készítsen. A fehérjedús töltelék és a krémes avokádó kombinációja kellemes egyensúlyt teremt. Tedd egyedivé kedvenc feltéteddel az extra finomságért!
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- Közepes édesburgonyák
- 2 csésze fekete bab
- 250g darált marhahús
- 1/2 csésze kockára vágott avokádó
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 lime leve
- Friss petrezselyem, apróra vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só, bors és citrom ízlés szerint
- Opcionális feltétek: apróra vágott újhagyma, tejföl vagy avokádó
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt:
Melegítsd elő a sütőt 200°C (400°F) hőmérsékletre.
2. Sütőtök sütése:
Alaposan mosd meg és itasd le a sütőtököt. Vágd félbe hosszanti irányban, majd helyezd őket egy sütőlemezre. Süsd 45-60 percig, amíg puha nem lesz.
3. Töltelék elkészítése:
Amíg a sütőtök sül, hevíts olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a darált marhahúst és pirítsd meg. Szűrd le a felesleges zsírt. Adj hozzá fekete babot, apróra vágott fokhagymát, lime levét és apróra vágott petrezselymet a húshoz. Keverd össze és addig főzd, amíg átmelegszik.
4. Fűszerezés és töltés:
Ízesítsd sóval, borssal és ízlés szerinti citromlével a hús-és babkeveréket. Töltsd meg mindegyik sütőtök héját a tartalmas marha-és fekete bab keverékkel.
5. Avokádóval tetejezés:
Helyezz kockára vágott avokádót minden töltött édesburgonya tetejére.
Személyre szabhatod kedvenc feltéteddel, mint például apróra vágott újhagymával, egy kanál tejföllel vagy további avokádó szeletekkel.
6. Szolgáld fel és élvezd:
Szolgáld fel ezeket a ínycsiklandó töltött sütőtököt forrón, és élvezd az ízek és textúrák gazdagságát.
#Gluténmentes #Tejmentes #Paleo #Alacsony Fodmap #Fehérjedús #Alacsony szénhidrát tartalom