Mexikói Stílusú Marhahússal Töltött Édesburgonya

Élvezze ezt a töltött édesburgonyát, amely sovány marhahús, friss zöldségek és kellemes krémes rétegek ízletes keverékét tartalmazza. Az opcionális feltétek extra hangulatot adnak, így egy kielégítő és személyre szabható étel. Tökéletes egy egészséges vacsorához!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • Közepes édesburgonya
  • 225 g sovány darált marhahús
  • 1/2 csésze koktélparadicsom, félbevágva
  • 1/2 csésze avokádókrém
  • 1/2 csésze sajtszósz
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • 1 újhagyma, finomra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors és cayenne bors ízlés szerint
  • Opcionális feltétek: reszelt sajt, apróra vágott újhagyma, tejföl vagy avokádó

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt:

Melegítsd elő a sütőt 200°C hőmérsékletre.

2. Süsd meg az édesburgonyákat:

Alaposan mossuk meg az édesburgonyákat, majd itassuk le őket. Szurkáljuk meg őket néhányszor egy villával vagy késsel. Helyezzük őket egy sütőlapra, és süssük őket 45-60 percig, amíg puha nem lesznek.

3. Pároljuk a darált húst:

Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a kockázott vöröshagymát, és pároljuk meg, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a darált marhahúst, sót, borsot és cayenne borsot. Süssük, amíg a hús meg nem pirul.

4. Készítsük elő a tölteléket:

Egy tálban keverjük össze a megpárolt darált húst, a félbevágott cseresznye paradicsomokat, és finomra vágott újhagymát.

5. Állítsuk össze a töltött édesburgonyákat:

Vágjuk félbe hosszában az édesburgonyákat, majd villával enyhén puhítsuk meg a húsukat. Kanalazzuk bele a hús- és zöldségkeveréket minden édesburgonyába.

Locsoljuk meg az avokádókrémet és a sajtszószt a húskeverékre. Ízlés szerint díszíthetjük reszelt sajttal, apróra vágott újhagymával, tejföllel vagy avokádóval.

#Gluténmentes #Tejmentes #Tojásmentes #Fehérjedús