Ízletes, Fehérjedús Musakhan Tekercs
Ismerkedj meg az Ízletes, Fehérjedús Musakhan Tekercs csodálatos világával! Ez az autentikus közel-keleti fogás tökéletes választás mindazok számára, akik valami különlegesre és táplálóra vágynak. A szaftos, fűszeres csirkehús, a karamellizált hagyma és a ropogós pirított mandula harmóniája egy lágy pita tekercsben garantáltan lenyűgözi az ízlelőbimbóidat. Ideális ebédre vagy vacsorára, ez a fehérjedús tekercs egyszerre kielégítő és ízletes, tökéletesen illeszkedik a kiegyensúlyozott étrendhez.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
Csirke:
- 2 db csont nélküli, bőr nélküli csirkemell/combból
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- Só és bors ízlés szerint
Karamellizált hagyma:
- 2 nagy fej hagyma, vékonyan szeletelve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- Só ízlés szerint
Zöldfűszeres szósz:
- 1 csésze friss petrezselyemlevél
- 1/2 csésze friss mentalevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál olívaolaj
- Só és bors ízlés szerint
Összeszereléshez:
- 8 db kis lapos kenyér vagy tortilla
- További olívaolaj a kenéshez
Elkészítés:
- Melegítsd elő és fűszerezd meg a csirkét:
- Melegítsd elő a sütőt 190°C (375°F) fokra.
- Egy tálban keverd össze az olívaolajat, őrölt köményt, pirospaprikát, fahéjat, sót és borsot.
- Pácoljuk be a csirkét a fűszerkeverékkel, majd süsd meg egy serpenyőben, amíg elkészül. Ha kihűlt, szedd szét a csirkét.
- Karamellizáljuk a hagymát:
- Ugyanabban a serpenyőben, adj hozzá olívaolajat és vajat.
- Karamellizáld a vékonyra szeletelt hagymát közepes lángon aranybarnára.
- Sózzuk ízlés szerint.
- Készítsük el a zöldfűszeres szószt:
- Turmixold össze a petrezselymet, a mentát, a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, a sót és borsot, amíg krémes állagú lesz.
- Rendezzük össze a Musakhan tekercseket:
- Kenjük meg bőven a lapos kenyereket vagy tortillákat zöldfűszeres szósszal.
- Egyenletesen oszd szét a karamellizált hagymát, majd helyezd rá a szétszedett csirkét.
- Tekerd fel szorosan henger alakúvá és tedd a varratot lefelé egy sütőlemezre.
- Süssük tökéletessé:
- Kenjük meg az tekercseket olívaolajjal.
- Süsd 10-12 percig, amíg átmelegszik és enyhén aranybarnára sül.
- Szolgáljuk fel és élvezzük:
- Ezeket a Musakhan tekercseket előételként vagy egy ízletes Közel-Kelet ihlette étkezés részeként tálalhatjuk. Az fűszerek, karamellizált hagyma és friss fűszernövények kombinációja harmonikus gasztronómiai élményt nyújt. Osszuk meg ezeket a tekercseket és élvezzük a Közel-Kelet gazdag ízeit.
#Fehérjedús