Ízletes, Fehérjedús Musakhan Tekercs

Ismerkedj meg az Ízletes, Fehérjedús Musakhan Tekercs csodálatos világával! Ez az autentikus közel-keleti fogás tökéletes választás mindazok számára, akik valami különlegesre és táplálóra vágynak. A szaftos, fűszeres csirkehús, a karamellizált hagyma és a ropogós pirított mandula harmóniája egy lágy pita tekercsben garantáltan lenyűgözi az ízlelőbimbóidat. Ideális ebédre vagy vacsorára, ez a fehérjedús tekercs egyszerre kielégítő és ízletes, tökéletesen illeszkedik a kiegyensúlyozott étrendhez.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

Csirke:

  • 2 db csont nélküli, bőr nélküli csirkemell/combból
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • Só és bors ízlés szerint

Karamellizált hagyma:

  • 2 nagy fej hagyma, vékonyan szeletelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • Só ízlés szerint

Zöldfűszeres szósz:

  • 1 csésze friss petrezselyemlevél
  • 1/2 csésze friss mentalevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Só és bors ízlés szerint

Összeszereléshez:

  • 8 db kis lapos kenyér vagy tortilla
  • További olívaolaj a kenéshez

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő és fűszerezd meg a csirkét:
    • Melegítsd elő a sütőt 190°C (375°F) fokra.
    • Egy tálban keverd össze az olívaolajat, őrölt köményt, pirospaprikát, fahéjat, sót és borsot.
    • Pácoljuk be a csirkét a fűszerkeverékkel, majd süsd meg egy serpenyőben, amíg elkészül. Ha kihűlt, szedd szét a csirkét.
  2. Karamellizáljuk a hagymát:
    • Ugyanabban a serpenyőben, adj hozzá olívaolajat és vajat.
    • Karamellizáld a vékonyra szeletelt hagymát közepes lángon aranybarnára.
    • Sózzuk ízlés szerint.
  3. Készítsük el a zöldfűszeres szószt:
    • Turmixold össze a petrezselymet, a mentát, a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, a sót és borsot, amíg krémes állagú lesz.
  4. Rendezzük össze a Musakhan tekercseket:
    • Kenjük meg bőven a lapos kenyereket vagy tortillákat zöldfűszeres szósszal.
    • Egyenletesen oszd szét a karamellizált hagymát, majd helyezd rá a szétszedett csirkét.
    • Tekerd fel szorosan henger alakúvá és tedd a varratot lefelé egy sütőlemezre.
  5. Süssük tökéletessé:
    • Kenjük meg az tekercseket olívaolajjal.
    • Süsd 10-12 percig, amíg átmelegszik és enyhén aranybarnára sül.
  6. Szolgáljuk fel és élvezzük:
    • Ezeket a Musakhan tekercseket előételként vagy egy ízletes Közel-Kelet ihlette étkezés részeként tálalhatjuk. Az fűszerek, karamellizált hagyma és friss fűszernövények kombinációja harmonikus gasztronómiai élményt nyújt. Osszuk meg ezeket a tekercseket és élvezzük a Közel-Kelet gazdag ízeit.

#Fehérjedús