Alacsony Kalóriatartalmú Gluténmentes New York-i Stílusú Pizza
Csökkentse pizzavágyát Alacsony Kalóriatartalmú Gluténmentes New York-i Stílusú Pizzánkkal! Ez az elnéző, mégis bűntudatmentes pizza tele sajtos finomsággal és tele ízzel, miközben gazdag fehérjében és alacsony kalóriatartalmú. Ropogós, gluténmentes héjával és bőséges sajtjával ez a New York-i stílusú pizza minden bizonnyal a pizza este kedvence lesz. Merüljünk el ennek az ízletes és tápláló pizzának az elkészítésében, amely minden bűntudat nélkül elégedetté teszi Önt!
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- Gluténmentes pizzatészta:
- 2 csésze mandulaliszt
- 1/4 csésze kókuszliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- 2 nagy tojás
- 1/4 csésze édesítetlen mandulatej
- 2 evőkanál olívaolaj
- Pizzafeltét:
- 1 csésze alacsony zsírtartalmú reszelt mozzarella sajt
- 1/2 csésze reszelt főtt csirkemell
- 1/4 csésze szeletelt pulykakolbász
- 1/4 csésze szeletelt paprika
- 1/4 csésze szeletelt gomba
- 1/4 csésze szeletelt fekete olívabogyó
- 1/4 csésze apróra vágott hagyma
- 1/4 csésze marinara szósz (válassz alacsony kalóriatartalmú, cukormentes opciót)
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál fokhagymapor
- Friss bazsalikomlevelek, díszítéshez (opcionális)
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt:
Melegítsd elő a sütőt 220°C hőmérsékletre, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Készítsd elő a pizzatésztát:
Egy nagy keverőtálban keverd össze a mandulalisztet, kókuszlisztet, sütőport és sót, amíg jól össze nem keverednek. Adj hozzá a tojást, mandulatejet és olívaolajat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg egy tészta nem képződik. Ha a tészta túl ragacsos, adj hozzá egy kis mandulalisztet, amíg meg nem kapja a megfelelő állagot. Helyezd a tésztagombócot a készített tepsire, majd használd a kezed, hogy lapos, egyenletes kört formálj belőle.
3. Adj hozzá a feltétet:
Kenj el egyenletesen marinara szószt a pizzatésztán, hagyva egy kis szélt a szélek körül. Szórd rá a reszelt mozzarella sajtot a szószra, majd a főtt csirkemellet, a pulykakolbászt, a szeletelt paprikát, a gombát, a fekete olívabogyókat és az apróra vágott hagymát. Szórd meg a száraz oregánót és a fokhagymaport a feltétekre extra ízért.
4. Süsd meg a pizzát:
Helyezd a pizzát a előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad és buborékos lesz.
5. Szolgáld fel és élvezd:
Vegyél ki a pizzát a sütőből, és hagyd hűlni néhány percig, mielőtt felszeleteled. Díszíts friss bazsalikomlevelekkel, ha szeretnéd, mielőtt felszolgálod.
#Gluténmentes #Fehérjedús #Alacsony kalória tartalom