5 Perces "Overnight" Chia Puding
Ez a Chia Puding recept nemcsak tápláló, hanem sokoldalú és ízletes reggelire vagy uzsonnára is alkalmas. Nyugodtan légy kreatív a feltétekkel, hogy változatos ízeket és textúrákat kapjon ez az egyszerű és egészséges finomság.
(A képek illusztráció jellegűek)
Hozzávalók:
- 1/4 csésze chia mag
- 1 csésze tej (tehéntej vagy növényi alapú, például mandulatej vagy kókusztej)
- 1-2 evőkanál ízlés szerinti édesítőszer (méz, juharszirup, agavé szirup vagy glicin)
- 1/2 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
- Friss gyümölcsök, diófélék vagy magvak a tetejére (opcionális)
Elkészítés:
1. Keverd össze a chia magokat és a tejet:
Egy tálban vagy üvegben keverd össze a chia magokat a választott tejjel.
2. Adj hozzá édesítőt:
Keverd bele az ízlés szerinti édesítőt (méz, juharszirup, agavé szirup vagy glicin) a chia mag és tej keverékébe. Igazítsd az édességet az ízlésed szerint.
Opcionális vanília íz:Ha szeretnéd, adj hozzá vanília kivonatot a keverékhez egy extra ízrétegért. Keverd jól össze.
3. Keverd össze és tedd hűtőbe:
Alaposan keverd össze az összes hozzávalót, hogy a chia magok egyenletesen eloszoljanak. Fedd le a tálát vagy az üveget, és hűtsd le a keveréket legalább 4 órán keresztül, vagy hagyd az éjszakát, hogy a chia magok felszívják a folyadékot és pudingos állagot hozzanak létre.
4. Keverd meg tálalás előtt:
Mielőtt tálalnád, alaposan keverd meg a chia pudingot, hogy felbontsd a csomókat és biztosítsd a sima állagot.
5. Tálald friss gyümölcsökkel és diófélékkel:
Amikor tálalásra kerül sor, díszítsd a chia pudingot friss gyümölcsökkel, diófélékkel vagy magvakkal.
#Gluténmentes #Tojásmentes #Paleo #Vegetáriánus