5 Perces "Overnight" Chia Puding

Ez a Chia Puding recept nemcsak tápláló, hanem sokoldalú és ízletes reggelire vagy uzsonnára is alkalmas. Nyugodtan légy kreatív a feltétekkel, hogy változatos ízeket és textúrákat kapjon ez az egyszerű és egészséges finomság.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze chia mag
  • 1 csésze tej (tehéntej vagy növényi alapú, például mandulatej vagy kókusztej)
  • 1-2 evőkanál ízlés szerinti édesítőszer (méz, juharszirup, agavé szirup vagy glicin)
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
  • Friss gyümölcsök, diófélék vagy magvak a tetejére (opcionális)

Elkészítés:

1. Keverd össze a chia magokat és a tejet:

Egy tálban vagy üvegben keverd össze a chia magokat a választott tejjel.

2. Adj hozzá édesítőt:

Keverd bele az ízlés szerinti édesítőt (méz, juharszirup, agavé szirup vagy glicin) a chia mag és tej keverékébe. Igazítsd az édességet az ízlésed szerint.

Opcionális vanília íz:Ha szeretnéd, adj hozzá vanília kivonatot a keverékhez egy extra ízrétegért. Keverd jól össze.

3. Keverd össze és tedd hűtőbe:

Alaposan keverd össze az összes hozzávalót, hogy a chia magok egyenletesen eloszoljanak. Fedd le a tálát vagy az üveget, és hűtsd le a keveréket legalább 4 órán keresztül, vagy hagyd az éjszakát, hogy a chia magok felszívják a folyadékot és pudingos állagot hozzanak létre.

4. Keverd meg tálalás előtt:

Mielőtt tálalnád, alaposan keverd meg a chia pudingot, hogy felbontsd a csomókat és biztosítsd a sima állagot.

5. Tálald friss gyümölcsökkel és diófélékkel:

Amikor tálalásra kerül sor, díszítsd a chia pudingot friss gyümölcsökkel, diófélékkel vagy magvakkal.

#Gluténmentes #Tojásmentes #Paleo #Vegetáriánus