Fehérjedús Alacsony Kalóriatartalmú Perec Desszert
Kényeztesse magát egy bűntudatmentes finomsággal a fehérjedús alacsony kalóriatartalmú perec zselatin desszertünkkel! Ez az elragadó desszert a perec klasszikus ropogósságát ötvözi a krémes, fehérjében gazdag zselatinréteggel, így egy kielégítő és tápláló édes csemege. A hagyományos desszertekhez képest töredék kalóriával ez a recept tökéletes azok számára, akik egészségesebb kényeztetésre vágynak az íz feláldozása nélkül. Merüljünk el ennek a finom és egészséges desszertnek az elkészítésében, amely biztosan kielégíti vágyait!
(A képek illusztráció jellegűek)
Összetevők:
Perec réteghez:
- 2 csésze összetört sós perec (válassz alacsony nátriumtartalmú vagy gluténmenteset)
- 1/4 csésze cukormentes almaszósz
- 2 evőkanál méz vagy juharszirup
Görög joghurt réteghez:
- 1 csésze natúr görög joghurt (vagy alacsony zsírtartalmú joghurt)
- 2 evőkanál méz vagy juharszirup
- 1 teáskanál vanília kivonat
Zselés réteghez:
- 1 csomag ízetlen zselatin
- 1/4 csésze hideg víz
- 1/4 csésze forró víz
- 1/4 csésze vaníliás fehérje por
- 1 csésze vegyes bogyós gyümölcs (opcionális, a tetejére)
Elkészítés:
1. Készítsd el a Sóska réteget:
- Melegítsd elő a sütőt 175°C fokra, és enyhén kenj ki egy 20x20 centiméteres sütőformát.
- Egy keverőtálban keverd össze a zúzott perec darabokat, a cukormentes almaszószt és a mézet vagy juharszirupot. Keverd össze, amíg homogén masszát nem kapsz.
- Nyomkodd egyenletesen a perec keveréket a előkészített sütőformába, hogy kialakuljon a tészta alapja.
2. Készítsd el a Görög joghurt réteget:
- Egy másik keverőtálban keverd össze a görög joghurtot, a mézet vagy juharszirupot, és a vanília kivonatot, amíg sima nem lesz.
- Kenj egyenletesen el a görög joghurt keveréket a sóska alap rétegén.
3. Készítsd el a Zselés réteget:
- Egy kis tálban szórd rá az ízetlen zselatint a hideg vízre, és hagyd állni 5 percig, hogy megpuhuljon.
- Öntsd a forró vizet a puhult zselatinra, és keverd addig, amíg teljesen fel nem oldódik.
- Egy másik tálban keverd össze a feloldott zselatin keveréket és a vaníliás fehérjeport, amíg sima nem lesz.
- Óvatosan öntsd rá a zselatin keveréket a görög joghurt rétegre a sütőformában.
- Adj hozzá bogyós gyümölcsöt (Opcionális): Ha szeretnéd, egyenletesen szórd el a vegyes bogyós gyümölcsöket a zselés réteg tetején.
4. Hűtsd le és Tálald:
Tedd a perec zselés desszertet a hűtőbe legalább 2 órára, vagy amíg meg nem dermed. Amikor megdermedt, vágd kockákra és tálald hűtve.
#Gluténmentes #Fehérjedús #Magmentes