Fehérjedús Alacsony Kalóriatartalmú Perec Desszert

Kényeztesse magát egy bűntudatmentes finomsággal a fehérjedús alacsony kalóriatartalmú perec zselatin desszertünkkel! Ez az elragadó desszert a perec klasszikus ropogósságát ötvözi a krémes, fehérjében gazdag zselatinréteggel, így egy kielégítő és tápláló édes csemege. A hagyományos desszertekhez képest töredék kalóriával ez a recept tökéletes azok számára, akik egészségesebb kényeztetésre vágynak az íz feláldozása nélkül. Merüljünk el ennek a finom és egészséges desszertnek az elkészítésében, amely biztosan kielégíti vágyait!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Összetevők:

Perec réteghez:

  • 2 csésze összetört sós perec (válassz alacsony nátriumtartalmú vagy gluténmenteset)
  • 1/4 csésze cukormentes almaszósz
  • 2 evőkanál méz vagy juharszirup

Görög joghurt réteghez:

  • 1 csésze natúr görög joghurt (vagy alacsony zsírtartalmú joghurt)
  • 2 evőkanál méz vagy juharszirup
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Zselés réteghez:

  • 1 csomag ízetlen zselatin
  • 1/4 csésze hideg víz
  • 1/4 csésze forró víz
  • 1/4 csésze vaníliás fehérje por
  • 1 csésze vegyes bogyós gyümölcs (opcionális, a tetejére)

Elkészítés:

1. Készítsd el a Sóska réteget:

  • Melegítsd elő a sütőt 175°C fokra, és enyhén kenj ki egy 20x20 centiméteres sütőformát.
  • Egy keverőtálban keverd össze a zúzott perec darabokat, a cukormentes almaszószt és a mézet vagy juharszirupot. Keverd össze, amíg homogén masszát nem kapsz.
  • Nyomkodd egyenletesen a perec keveréket a előkészített sütőformába, hogy kialakuljon a tészta alapja.

2. Készítsd el a Görög joghurt réteget:

  • Egy másik keverőtálban keverd össze a görög joghurtot, a mézet vagy juharszirupot, és a vanília kivonatot, amíg sima nem lesz.
  • Kenj egyenletesen el a görög joghurt keveréket a sóska alap rétegén.

3. Készítsd el a Zselés réteget:

  • Egy kis tálban szórd rá az ízetlen zselatint a hideg vízre, és hagyd állni 5 percig, hogy megpuhuljon.
  • Öntsd a forró vizet a puhult zselatinra, és keverd addig, amíg teljesen fel nem oldódik.
  • Egy másik tálban keverd össze a feloldott zselatin keveréket és a vaníliás fehérjeport, amíg sima nem lesz.
  • Óvatosan öntsd rá a zselatin keveréket a görög joghurt rétegre a sütőformában.
  • Adj hozzá bogyós gyümölcsöt (Opcionális): Ha szeretnéd, egyenletesen szórd el a vegyes bogyós gyümölcsöket a zselés réteg tetején.

4. Hűtsd le és Tálald:

Tedd a perec zselés desszertet a hűtőbe legalább 2 órára, vagy amíg meg nem dermed. Amikor megdermedt, vágd kockákra és tálald hűtve.

#Gluténmentes #Fehérjedús #Magmentes