Krémes Petrezselyemleves Fokhagymás Krutonnal
A petrezselyem robusztus frissessége és a leves krémessége jól harmonizál a fokhagymás ropogós krutonnal.
(A képek illusztráció jellegűek)
Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Cél:
Kategória:
Hozzávalók:
- A leveshez:
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 3 teáskanál só
- 3 csokor friss petrezselyem
- 1/2 liter zöldségleves vagy tisztított víz
- Ghee vagy kókuszolaj
- A krutonnak:
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g ghee vagy kókuszolaj
- 2 szelet teljes kiőrlésű magos kenyér, kockákra vágva
Elkészítés:
- Készítse elő a levest:
- Párolja meg a hagymát egy kevés zsiradékban, adjuk hozzá és pároljuk meg a kockára vágott zöldségeket, ízesítsük sóval és borssal, majd öntsük hozzá a zöldséglevest vagy vizet, és főzzük addig, amíg megpuhulnak, kb. 20 percig.
- Kruton:
- A házi krutonhoz pirítsa meg a kenyeret egy kis zsiradékban zúzott fokhagymával. Forralja fel a petrezselymet 1 percig.
- Befejező mozzanatok:
- Öntse a kész levest egy turmixgépbe, adj hozzá a forrázott petrezselymet, és turmixold krémesre. Ízlés szerint sózzon és borsozzon. Szükség esetén készítheti simábbá hideg ghee-vel vagy vajjal.
- Tipp:
- Extra ízért adjon hozzá frissen őrölt chilit a leveshez.
#Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes #Vegetáriánus #Vegán