Krémes Petrezselyemleves Fokhagymás Krutonnal

A petrezselyem robusztus frissessége és a leves krémessége jól harmonizál a fokhagymás ropogós krutonnal.

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • A leveshez:
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1/2 zeller
    • 1/2 karalábé
    • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
    • 3 teáskanál só
    • 3 csokor friss petrezselyem
    • 1/2 liter zöldségleves vagy tisztított víz
    • Ghee vagy kókuszolaj
  • A krutonnak:
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 50 g ghee vagy kókuszolaj
    • 2 szelet teljes kiőrlésű magos kenyér, kockákra vágva

Elkészítés:

  • Készítse elő a levest:
    • Párolja meg a hagymát egy kevés zsiradékban, adjuk hozzá és pároljuk meg a kockára vágott zöldségeket, ízesítsük sóval és borssal, majd öntsük hozzá a zöldséglevest vagy vizet, és főzzük addig, amíg megpuhulnak, kb. 20 percig.
  • Kruton:
    • A házi krutonhoz pirítsa meg a kenyeret egy kis zsiradékban zúzott fokhagymával. Forralja fel a petrezselymet 1 percig.
  • Befejező mozzanatok:
    • Öntse a kész levest egy turmixgépbe, adj hozzá a forrázott petrezselymet, és turmixold krémesre. Ízlés szerint sózzon és borsozzon. Szükség esetén készítheti simábbá hideg ghee-vel vagy vajjal.
  • Tipp:
    • Extra ízért adjon hozzá frissen őrölt chilit a leveshez.

#Laktózmentes #Tejmentes #Magvaktól mentes #Vegetáriánus #Vegán