Alacsony Kalória-Wisconsin Vajas Hamburgerek

Induljon kulináris utazásra Wisconsinba fehérjedús, alacsony kalóriatartalmú Wisconsin vajas hamburgereinkkel! Ez a recept nemcsak az állam gazdag sajthagyománya előtt tiszteleg, hanem egy fehérjével dús csavart is hoz a klasszikus vajas hamburgerbe. Még magas fehérjetartalmú zsemlét is készítettünk, hogy teljessé tegyük ezt az ízletes élményt. Kényeztesse magát Wisconsin ínycsiklandó ízével, miközben magas fehérjebevitelt és kalóriát is kordában tart. Ízleljük meg ennek a kulináris kalandnak az esszenciáját!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • A Fehérje-dúsított Zsemlékhez:
    • 1 csésze mandulaliszt
    • 1/4 csésze kókuszliszt
    • 1/4 csésze tejsavófehérje por
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1/4 teáskanál só
    • 3 nagy tojás
    • 1/4 csésze cukormentes mandulatej
    • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • A Vajas Hamburgerekhez:
    • 1 font sovány darált marhahús vagy pulykahús
    • Só és bors ízlés szerint
    • 4 szelet csökkentett zsírtartalmú cheddar vagy svájci sajt
    • 4 evőkanál sótlan vaj
    • 1 teáskanál fokhagymapor
    • 1 teáskanál hagymapor
    • Friss petrezselyem a díszítéshez (opcionális)
  • A Tetejére:
    • Szeletelt paradicsom
    • Salátalevelek
    • Savanyított uborka
    • Mustár vagy ketchup (opcionális)

Elkészítés:

1. Készítsük el a Fehérje-dúsított Zsemléket:

  • Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
  • Egy tálban keverjük össze az mandulalisztet, kókuszlisztet, tejsavófehérje port, sütőport és sót.
  • Adjuk hozzá a tojást, mandulatejet és olvasztott vajat a száraz hozzávalókhoz. Keverjük, amíg egy tészta képződik.
  • Osszuk négy részre a tésztát, majd formáljunk belőle gombócokat.
  • Helyezzük a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük 15-18 percig, vagy amíg aranybarnák lesznek.

2. Készítsük el és Süssük meg a Burgereket:

  • Sózzuk és borsozzuk meg a darált marhahúst vagy pulykahúst.
  • Formáljunk négy hamburgert a húsból.
  • Egy serpenyőben közepes lángon süssük meg a burgereket a kívánt állagig.

3. Vajjal Locsolás:

  • Ugyanabban a serpenyőben adjunk hozzá 1 evőkanál vajat, fokhagymaport és hagymaport.
  • Helyezzük a kész burgereket a serpenyőbe, majd locsoljuk meg a vajjal fűszerezett keverékkel plusz ízréteg hozzáadása érdekében.

4. Adjunk Hozzá Sajtot:

  • Helyezzünk egy szelet csökkentett zsírtartalmú cheddar vagy svájci sajtot minden burgerre, majd fedjük le a serpenyőt, amíg a sajt meg nem olvad.

5. Rakjuk össze a Burgereket:

  • Vágjuk félbe a Fehérje-dúsított Zsemléket.
  • Helyezzünk egy salátalevelet az alsó félre, majd a vajjal locsolt, olvadt sajtos burger kerüljön rá.
  • Tegyük rá a szeletelt paradicsomot, savanyított uborkát, majd fedjük le a zsemlével.

6. Díszítsük és Tálaljuk:

  • Díszítsük friss petrezselyemmel, ha szeretnénk.
  • Azonnal szolgáljuk fel ezeket a Fehérje-dúsított Wisconsin Vajjal Locsolt Burgereket, és élvezzük a fehérje gazdagságát a klasszikus wisconsini ízekkel.

#Gluténmentes #Alacsony kalória tartalom #Magvaktól mentes #Fehérjedús