Fehérjedús Puding Oreóval és Krémmel

Ez a fehérjében dús vaníliapuding a textúrák és az ízek elragadó kombinációja, amely kielégítő desszertet alkot, amely összhangban van táplálkozási céljaival. Kényeztesse magát kompromisszumok nélkül!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Hozzávalók:

  • Vanília Pudinghoz:
    • 2 csésze édesítetlen mandulatej (vagy bármilyen tej a választásod szerint)
    • 1/4 csésze vaníliás fehérjeport
    • 1/4 csésze kukoricaliszt
    • 1/4 csésze granulált édesítőszer (pl. glicin, eritritol vagy sztevia)
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • Egy csipet só
  • Tejszínhabhoz:
    • 1 csésze alacsony zsírtartalmú tejszínhab (vagy kókuszkrém)
    • 1 evőkanál vaníliás fehérjeport
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • Ízlés szerinti mennyiségű édesítőszer
  • Díszítésnek:
    • 4-5 darab összetört, alacsony kalóriatartalmú Oreo keksz

Elkészítés:

  1. Készítsd el a Vanília Pudingot:
    • Egy tálban keverd össze a vaníliás fehérjeport, kukoricalisztet, granulált édesítőszert, és egy csipet sót.
    • Egy lábasban melegítsd fel mandulatejet közepes lángon, amíg kezd forrni.
    • Lassan keverd hozzá a száraz hozzávalókat a forrásban lévő mandulatejhez, folyamatosan keverve, hogy ne legyenek csomók.
    • Folytasd a főzést és keverést, amíg a keverék besűrűsödik, puding-szerű állagúvá válik.
    • Vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vanília kivonatot. Hagyd kihűlni a pudingot.
  2. Készítsd el a Tejszínhabot:
    • Egy keverőtálban keverd össze az alacsony zsírtartalmú tejszínhabot, a vaníliás fehérjeport, a vanília kivonatot, és ízlés szerinti mennyiségű édesítőszert.
    • Verd a keveréket, amíg kemény habot nem képez.
  3. Állítsd össze a desszertet:
    • Amikor a vanília puding kihűlt, kanalazd bele egyéni adagokra vagy poharakba.
    • Minden adag tetejére tegyél egy nagy adag fehérje dús tejszínhabot.
  4. Adj hozzá Oreo morzsákat:
    • Szórd a törött Oreo kekszeket a tejszínhabréteg tetejére, egy kis ropogós élményért.
  5. Hűtsd le és tálald:
    • Hűtsd le a összerakott desszerteket legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek, és a puding megdermedjen.
  6. Élvezd:

Szolgáld fel hűtve, és élvezd a krémes, fehérjedús finomságot ebben a bűntudatmentes vanília pudingban tejszínhabbal és Oreo morzsákkal a tetején!

#Fehérjedús #Alacsony kalória tartalom