Alacsony Kalóriatartalmú Pudingos Fagylalt

Kényeztesse magát az alacsonyi Kalóriatartalmú Pudingos Fagylalt krémes nosztalgiájával egy egészséges csavarral! A fehérjében gazdag, alacsony kalóriatartalmú változatunk megőrzi a hagyományos pudingos fagylaltok összes finom ízét, miközben hozzáadott fehérjét és csökkentett kalóriát biztosít. Egészséges alapanyagokból készült, az íz feláldozása nélkül, ez a recept tökéletes az édes sóvárgás bűntudat nélküli kielégítésére. Merüljünk el ennek az elragadó finomságnak a megalkotásában, amely biztosan a család kedvence lesz!

(A képek illusztráció jellegűek)

Fontos Adatok
Makrók és Lebontás
Tápérték és Makrók
Kalória:
Fehérje:
Szénhidrátok:
Zsírok:
Sütés és Elkészítés
Előkész.Idő:
Főzési Idő:
Kategória:

Összetevők:

  • 1-1/2 csésze cukor vagy egy cukorpótló, mint például a glicin vagy a stevia
  • 1/4 csésze kókuszliszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 4 csésze édesítetlen mandulatej vagy zsírszegény tej alacsonyabb kalória tartalomhoz
  • 4 nagy tojás, enyhén felverve
  • 2 pohár habtejszín
  • 3 evőkanál vanília kivonat

Elkészítés:

1. Készítsd el a puding alapot:

Egy nagy, nehéz aljú lábasban keverd össze a cukrot (vagy a cukorpótlót), a kókuszlisztet és a sót. Fokozatosan adj hozzá az édesítetlen mandulatejet (vagy a választott tejet), miközben kevered, hogy sima legyen a keverék. Főzd és keverd a keveréket közepes lángon, amíg besűrűsödik és buborékos lesz. Csökkentsd a hőt alacsonyra, és folytasd a főzést és keverést további 2 percig. Vedd le a tűzről.

2. Temperáld a tojásokat:

Egy kis tálban keverd össze egy kevés forró keveréket a enyhén felvert tojással. Ezután add vissza a tojáskeveréket a lábasba, állandóan kevergetve.

3. Főzd a pudingot:

Hozd a puding keveréket óvatosan forrásba, állandó keverés mellett. Főzd és keverd további 2 percig, majd azonnal vedd le a tűzről.

4. Hűtsd le a pudingot:

Gyorsan át kell tenni a forró pudingot egy nagy tálba, és helyezd a tálat egy nagyobb edénybe, amely tele van jéghideg vízzel. Keverd óvatosan és időnként kb. 2 percig, hogy segíts a lehűtésben. Nyomd a műanyag fóliát a puding felszínére, hogy ne képződjön rája bőr. Hűtsd le a pudingot több órán át vagy éjszakára, amíg teljesen lehűl.

5. Készítsd el a fagylalt keveréket:

Miután a puding lehűlt, keverd hozzá a habtejszínt és a vanília kivonatot, amíg alaposan össze nem keveredik.

6. Fagyaszd be a fagyit:

Töltsd meg az eszközöd fagylalt fagyasztójának hengerét körülbelül kétharmadig a puding keverékkel. Fagyaszd le a gyártó utasításai szerint. A maradék puding keveréket addig tegyük hűtőbe, amíg le nem fagyasztjuk. Áthelyezheted a megfagyott fagyit fagylalt tárolóedényekbe, hagyva némi helyet a tágulásnak. Fagyaszd le 2-4 órán át vagy amíg teljesen meg nem fagy. Ismételd meg a fagyasztási folyamatot az esetleges maradék puding keverékkel.

#Gluténmentes #Alacsony kalória tartalom